Spørg

Må muslimer selv velsigne deres kød?

Der findes faktisk et skriftsted i Koranen, som giver muslimer lov til at spise kødet, selvom det ikke er slagtet efter islamisk ritual, skriver Kassem Rachid, der er imam og tolk.

Ja. Men der er nogle betingelser, der skal opfyldes, svarer imam Kassem Rachid

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Findes der i Koranen et skriftsted, som giver muslimer ret til selv at velsigne deres kød (undtagen svinekød), også selvom det ikke er slagtet efter muslimsk ritual?

Jeg er formand for en idrætsforening, der nogle gange deltager i weekendarrangementer, og det er lidt upraktisk at have overbeviste kristne, som ikke må spise kød, der er indviet til en hedensk gud og samtidig have overbeviste muslimer, som ikke må spise kød, der ikke er slagtet rigtigt.


Venlig hilsen

Ove

Svar:

Kære Ove

Mange tak for dit spørgsmål.

Der findes faktisk et skriftsted i Koranen, som giver muslimer lov til at spise kødet, selvom det ikke er slagtet efter islamiske ritual (halalslagtet).

I den sjette del kapitel nummer fem, citat nummer seks (i den danske oversættelse af Koranen af A.S. Madsen): ”I dag er alle gode (og rene) ting blevet tilladt Jer og deres føde, til hvem Skriften blev givet, er tilladt Jer og jeres føde er tilladt for dem”.

LÆS OGSÅ: Er ikke-halalslagtet kød ligeså forbud for muslimer som svinekød?
 
Men for at muslimer kan spise kødet, som ikke halalslagtet, så er der nogle betingelser, som skal opfyldes: 

1. Slagteren skal være fra Skriftens folk, det vil sige, at han skal være enten kristen eller jøde.

2. Dyret skal være i live, før det slagtes, det vil sige, hvis dyret blev skudt eller fik elektrisk stød, så skal man være sikker på, at dyret stadigvæk lever.

3. Dyret skal skæres i halsen med en skarp kniv, man skal være sikker på, at svælg, spiserøret og arterier på begge side af halsen er snittet. 

LÆS OGSÅ: Må kristne spise halal-kød?

Hvis én af de betingelser ikke er overholdt, så er det haram (forbudt) at spise kødet.

Med venlig hilsen
Kassem Rachid
Imam og tolk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.