Billedserie

Fem grunde til at tage til hinduernes Garba-fest

Der danses til den lyse morgen under hinduernes Garba-fest, som altid foregår over ni dage. I år er det fra 26. september til 3. oktober. Foto: Scanpix

Der er åbent for alle, også ikke-hinduer, til den hinduistiske Garba-fest, som foregår i disse dage. Her er fem grunde til at tage en ven under armen og danse med

I disse dage fejrer hinduer over hele verden "navrati" - den religiøse festival, der hylder modergudinden Durga.

Festen varer altid ni dage, og i år ligger den fra 26. september til 3. oktober. I Danmark fejrer hinduerne også gudinden ved en såkaldt Garba-fest. Blandt andet har den dansk-indiske forening "Indanes" arrangeret fest de seneste år.

 Alle er velkomne til festerne, også folk fra andre religioner. Så hvorfor ikke stille sin nysgerrighed og tage til en indisk fest for fuld skrue?

Her er en liste over fem gode grunde til at tage en ven under armen og gå til en hinduistisk fest i nærheden af dig, som netmediet Huffington Post foreslår.

 

1. Æresgæsten

Æresgæsten er gudinden Durga, også kaldet "Den Uovervindelige".

Durga symboliserer magt og det godes sejr over det onde i hinduernes mytologi. Hendes otte eller ni arme symboliserer forskellige retninger inden for hinduismen. Durga er kendt for sit smukke ydre og siges at tiltrække dæmoner med sin skønhed, for derefter at tilintetgøre dem. 

2. Alle er velkomne

Selvom Garba-festerne for mange indere ses som en religiøs fejring, er der en generel forståelse, af, at det er okay at deltage, hvis bare man kan lide at danse. I USA arrangerer mange indere ifølge Huffington Post Garba-fester på universiteterne. Her er det indere, der danser løs til et udendørs dansearrangement i Bhopal i Indien 28. september.

3. Musikken er fantastisk

Der er tromme og tamburin for alle pengene, når inderne danser. Her er det en garba-fejring gengivet i Bollywood-klassikeren "Suhaag" fra 1979.

4. Dansen er let

Hvis du kaster dig ud i at danse til en Garba-fest, kan det måske være en god idé at øve sig lidt på forhånd. Her viser en indisk danseinstruktør, hvordan dansen foregår med seks lette trin.

5. Og hvem vil ikke gerne se ud som en Bollywood-stjerne?

Den sidste grund til at tage til Garba-fest eller afholde sin egen, hvis man ikke kan finde én, må være det farvestrålende tøj og lejligheden til at gøre Indiens smukke Bollywoodstjerner kunsten efter. Det er bare at gå i gang!

18ehpoFaBXo
w71S7fI-N60
cLIQzxgFeNE
JT0h7M3MGl8
Foto: Tumpa Mondal
Foto: EPA/Sanjeev Gupta