Sektleder risikerer fængsel på livstid for at vie 14-årig

Warren Jeffs har under retssagen været meget upåvirket

En domstol i staten Utah i USA har i en kendelse besluttet, at der er tilstrækkelige kendsgerninger til, at der rejses sag mod lederen af den mormonske sekt Den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af de Sidste Dages Hellige. Anklagen lyder på voldtægt i forbindelse med, at den 51-årige i 2001 viede en kun 14-årig pige til dennes 19-årige fætter.

Dommeren i sagen, James Shumate, konkluderede efter to dages afhøringer i retten, at det er sandsynligt, at Warren Jeffs, der leder sektens 10.000 medlemmer, i to tilfælde medvirkede til voldtægt. Som åndeligt overhoved viede han på et hotelværelse den 14-årige og den 19-årige.

Sagen ventes for retten til april, og den tiltalte kan idømmes fængsel fra fem år til livstid. Domstolen afgjorde også, at Warren Jeffs ikke mod kaution kan sættes fri indtil retssagen mod ham.

Den 19-årige Alan Steed, der blev gift med sin kusine, er foreløbig ikke tiltalt i sagen, og der er ikke taget endelig stilling til en sådan tiltale. Anklageren mener ikke, at Steed med fysisk magt gennemførte samleje, men i stedet med Warren Jeffs hjælp overtalte hende.

Jeffs havde foruden at være kirkens leder også været pigens lærer. Derfor bærer han også efter anklagerens opfattelse på grund af sin position i forhold til de unge større ansvar end Alan Steed, der kun forsøgte at efterleve den religion, som Jeff lærte ham.