Tom Cruise i vælten for Scientology

Den amerikanske skuespiller Tom Cruise kæmper en ihærdig kamp for at afmystificere Scientology.

Scientology har fundet en sand fighter i Tom Cruise. Den amerikanske skuespiller er mere ihærdig i sin kamp for bevægelsen end nogen sinde før

Scientology led et stort nederlag, da Britney Spears gav dem en kurv og besluttede, at Kabbalah var en mere passende religion for hende. Men bare fordi L. Ron Hubbard-folkene er nede, vil det ikke sige, de er slået ud. De har trods alt stadigvæk Tom Cruise.

Faktisk agiterer den amerikanske skuespiller kraftigere for Scientology end nogensinde før. For nyligt havde han en gruppe ledende filmfolk med på tur til tre Scientology-centre i Los Angeles. Filmfolkene havde formentlig haft et spædt håb om at ende turen med en middag under afslappede forhold, men det viste sig hurtigt, at der stod helt andre ting på menuen.

For Tom Cruise ser nemlig en vigtig opgave i at afmystificere Scientology. En sag han kæmper for sammen med hans søster og talskvinde Lee Anne De Vette. Står det til dem, skal Scientology ikke gå for at være en kult, og den bedste måde at afmystificere på er at tage folk med ud for at se, hvad det egentlig drejer sig om.

En anden måde at vise sin ihærdighed på var, da Tom Cruise sendte tavler med indgraveringer af Scientologys trossætninger til forskellige kendte journalister fra Los Angeles. Og ikke nok med det. For hver tavle blev der også sendt et brev, som godtgjorde, at Tom Cruise havde givet en donation til Scientology i journalisternes navne.