Kan man stadig blive nonne?

"Som nonne, hvor jeg frivilligt har sagt ja til mit kald, har jeg blandt andet valgt et normalt familieliv med mand og børn fra. Men i stedet har jeg fået så meget andet. Derfor føles mit fravalg ikke som et afkald, " skriver benediktinernonne Anna-Maria Kjellegaard. Foto: Thierry Suzan/Maxppp/colourbox.com

Ja. Dog er det at blive nonne er ikke et erhvervsvalg, men et kald, svarer nonne Anna-Maria Kjellegaard

Spørgsmål:

Findes der stadig nonner i Danmark og i så fald hvor? Og er det stadig muligt selv at blive nonne? Hvis ja, hvad kræver det, og hvad skal man forvente at give afkald på?

Med venlig hilsen
Camille

Svar:

Kære Camille

Tak for din henvendelse.

Jo, der findes stadig nonner i Danmark. Du kan gå ind på www.katolsk.dk og klikke på Bispedømmet og derfra videre til ordener og videre til "kvindelige". Så finder du en oversigt over alle de kvindelige ordener, deres opgaver, optagelsesbetingelser med videre, og hvor i landet de befinder sig.

Det er stadig muligt at blive nonne. Nu ved jeg ikke noget om baggrunden for dit spørgsmål, men det er vigtigt lige at understrege, at det at blive nonne ikke er et erhvervsvalg på linje med eksempelvis at blive frisør.

At blive nonne er et kald. Gud kalder vedkommende til et liv i hans tjeneste under hvilken form, det måtte være (aktiv udadvendt eller i et kloster med mere hovedvægt på bøn).

Du spørger desuden, hvad man kan forvente at give afkald på. Give afkald på lyder så negativt. Da der er tale om et kald, vil det, som udefra set virker som afkald, snarere være et fravalg.

Som nonne, hvor jeg frivilligt har sagt ja til mit kald, har jeg blandt andet valgt et normalt familieliv med mand og børn fra. Men i stedet har jeg fået så meget andet. Derfor føles mit fravalg ikke som et afkald.

Håber disse oplysninger kan hjælpe dig videre frem.

Med venlig hilsen
Søster Anna-Maria
Benediktinernonne og panelist på www.religion.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.