Må kristne spise halal-kød?

"Som kristne er vi fuldstændig frie til at spise, hvad vi vil. Kun ét er afgørende i vores forhold til Gud: Jesus, Guds søn," skriver, læge og forfatter Thomas Teglgaard. Foto: colourbox.com

Som kristne er vi fuldstændig frie til at spise, hvad vi vil, svarer læge og forfatter Thomas Teglgaard

Spørgsmål:

Bør troende kristne mennesker spise halal-slagtet mad? Hvordan så de første kristne på kød, der var ofret til en fremmed gud?

Med venlig hilsen
Sigurd

Svar:

Kære Sigurd

Om man som kristen vil spise halal-kød, må afhænge af to forhold:

1) Hvad er kiloprisen?
2) Er det god kvalitet?

Som kristne er vi fuldstændig frie til at spise, hvad vi vil. Kun ét er afgørende i vores forhold til Gud: Jesus, Guds søn. Tror vi på ham, har vi fred med Gud, og Gud tilregner os ikke vores synder. Tror vi ikke på Jesus, lever vi ikke i pagt med Gud og har fred med ham, men hans retfærdige vrede forbliver over os.

Noget andet er så den problematik, som blandt andet behandles i Apostlenes Gerninger, og som leder til, at apostlene siger, man skal afholde sig fra offerkød. Begrundelsen er, at der ikke er nogen grund til at vække unødigt anstød over for jøderne, som så derfor holder sig borte og dermed ikke hører evangeliet og kommer til tro. For jøderne var det en vederstyggelighed at gøre den slags. Det var virkelig grænseoverskridende!

Og i virkeligheden kunne man opstille mange andre lignende problemstillinger: At man lader være med dit eller dat for ikke at stille sig unødigt i vejen for, at mennesket kan høre Guds klare tale om vores virkelighed som mennesker: At vi alle har syndet og mangler retfærdighed hos Gud, men at vi ved troen bliver retfærdiggjort ved troen på Jesus, som led og døde og opstod - for dig og mig og alle andre mennesker.

Med venlig hilsen
Thomas Teglgaard,
Læge, forfatter og debattør

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.