Miskundhed

relevante temaer

Er ordet "miskundhed" sammensat af "mis" og "kendskab", som Møllehave mener?

Spørgsmål:

Jeg har længe ledt efter en forklaring på det gamle ord, der ofte optræder i nogle af vore kendteste salmer: "Miskundhed".

Og så skriver Møllehave den 27.3. på side 11 i Kristeligt Dagblad, at ordet er sammensat af "mis" og "kendskab" og betyder glemsel.

- Det begriber jeg ikke!

"Til himlene rækker din miskundhed Gud ......

Det må da være menneskenes miskundhed, der rækker til himlen - om Møllehave har ret?

Hvad betyder dette ord ?

Med venlig hilsen

Mogens B. Poulsen

email : blochp@post4.tele.dk

Svar:

Kære Mogens

Der er ord, der synes helt forbeholdt Gud. Et sådan ord er miskundhed, der betyder Guds evige kundskab og kærlighed til mennesket. Det kan også betyde barmhjertighed, men miskundhed har noget mere og ganske særligt over sig.

Håber du føler dig klogere.

De bedste hilsner

Flemming Pless

Flemming Pless

Født i København. Præst i 13 år, først i Brorsons kirke og siden i Christians kirke.Fotograf og skribent i bl.a. Jyllands-Posten. Forfatter til børnebibel og flere debatbøger. Udskældt populist, hvilket Pless anser for en ære i Folkekirken: "Jeg ved ikke, hvad jeg bedst kan lide: en solsort der fløjter, eller lige efter."Ambitionen er at være præst i nutiden med skyldig hensyntagen til fortiden. "Er ikke på nogen kirkelig fløj, men tager det folkekirkelige med et nødvendigt gran salt, når det ikke handler om Vorherre og mennesker, der har brug for hjælp til finde ud af livet." Har stået for den første nat-åbne kirke i Danmark og ser kirkens sociale engagement som noget af det vigtigste.Sidst hørt i en større sammenhæng i "Ved dagens begyndelse" på P1. Læs mere på flemming.pless.com.Læs alle indlæg, der er skrevet af eller involverer Flemming Pless.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Leonard Bernstein Collection. Vol 1.

kr. 799,00 Køb

Sæt med 8 smukke kunstkort af Arne Haugen Sørensen

kr. 115,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

Oplev kulturbegivenhed i Ribe

kr. 1.875,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.