Født 1945. Student fra Haderslev Katedralskole 1966. Præstekone, har haft unge misbrugere boende til afvænning, lærervikar, translatør. Siden 1986 ansat på KKR/TV som translatør, programmedarbejder, direktionssekretær og senest igennem tre år som direktør. Medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Bestyrelsesmedlem i flere frivillige organisationer. Medlem af Folketinget fra 1998, valgt på kredsmandat i Skjern-kredsen, Ringkøbing Amt.

Født 1967 i Tyrkiet. Kom til Danmark i 1977. Informationschef i rejsebureauet Tyrkiet Eksperten. Kom som første indvandrer i Folketinget for CD i 2000. Hun meldte sig i 2002 ud af CD og ind i Venstre, hvis holdninger hun i dag repræsenterer i Gladsaxe Byråd. Lone Yalcinkaya er i gang med at oprette foreningen "De frie muslimer", som skal virke som en modvægt til de ekstreme muslimske holdninger i indvandrerdebatten. Lone Yalcinkaya er muslim, men mener ikke, at religion og politik skal blandes sammen. Hun besvarer på religion.dk spørgsmål om følgende emner: den sekulære fortolkning af islam, islam i forhold til politik og demokrati, seksualitet og ligestilling samt børneopdragelse.
Læs alle indlæg, der er skrevet af eller involverer Lone Yalcinkaya.

34 år, kom til Danmark i 1979 som vietnamesisk bådflygtning med forældre og søskende.
Er uddannet læge i 1997 og er nu speciallæge i almen medicin. Hendes forældre er buddhister, og efter at have beskæftiget sig med det samt læst om det, har hun fundet ud af, at den religion også passer til hende.

I Odense har man fået et tempel op at stå (i 1996), og her mødes primært vietnamesisk buddhister, men andre nationaliter er også meget velkomne. Templet tilhører hovedsagligt Mahayana-buddhismen.

Kim Nguyen er med i templets bestyrelse. Hun holder foredrag for skoler (både gymnasier og folkeskoler) om både vietnamesisk kultur og buddhismen. De spørgsmål, hun ønsker at beskæftige sig mest med, er, hvordan man dyrker buddhismen her i Danmark, og hvordan man anvender (eller i hvert fald forsøger på at anvende) buddhismens lære (anvisninger) i hverdagen.

Læs alle indlæg, der er skrevet af eller involverer Kim Nguyen.