Hvad gør jeg som ny muslim med mine tatoveringer?

Hvis du ikke har økonomiske muligheder for at få tatoveringer fjernet eller måske på grund af helbredsmæssige forhold, behøver du ikke at fjerne dem, og Allah ved bedst, svarer muslimsk jurist Safia Aoude. Foto: Foto: Sxc.hu

Tatoveringer er ikke tilladt i islam, men er man konvertit, er man tilgivet de synder, man begik, inden man fandt islam, svarer muslimsk jurist Safia Aoude

Spørgsmål 1:

As-salamu-alaykum brevkasse

Mit navn er Christian. Jeg er konvertit og har et overordnet spørgsmål.

Jeg har rigtig mange tatovering og tre kors fra min tid som kristen, som jeg ønsker at begynde at få fjernet med laser. Mit spørgsmål er: da det jo er haram at skade sin krop, er det vel også haram at fjerne tatoveringer?

LÆS OGSÅ: Hvad er halal og haram?

Det, som jeg allerhelst vil have væk, er sådan set de tre kors også for min svigerfamilies og min kones skyld.

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Christian

Svar 1:

Hej Christian

Tatoveringer er ikke tilladt inden for islam, men de er som bekendt svære at fjerne igen. Som konvertit/revertit er du tilgivet dine synder, som du har begået før du (gen)fandt vejen til islam, derfor kan ingen klandre dig for dine tatoveringer, ej heller bliver du "mindre muslim" af den grund!

LÆS OGSÅ: Tillader islam tatoveringer?

Det kan dog være en god idé at bruge penge og tid på at fjerne dem fra din krop hen ad vejen, hvis du har økonomiske muligheder derfor, som ikke forhindrer dig i at udfylde dine islamiske pligter (forsørgelse, velgørenhed og så videre).

Hvis du ikke har økonomiske muligheder for at få tatoveringer fjernet eller måske på grund af helbredsmæssige forhold, behøver du ikke at fjerne dem, og Allah ved bedst.

Venlig hilsen
Safia Aoude
Cand. jur. og muslim

Spørgsmål 2:

Hei brevkasse

Vil en etnisk født norsk person få problemer med å oppholde seg i et muslimsk land, hvis han/hun har tatoveringer på kroppen, som ikke er lett å dekke til?

Venlig hilsen
Berit

Svar 2:

Kære Berit

Hvis ikke du er muslim, er der intet til hinder for, at du kan have dine tatoveringer i fred i det offentlige i muslimske lande. I teorien i hvert fald!

Det afhænger dog lidt af sted og situation; hvis man er tatoveret med store kors for eksempel i Saudi-Arabien, bør man dække dem til for ikke at provokere andre.

LÆS OGSÅ: Allah-tatoveret sangerinde måtte droppe Malaysiakoncert

Hvis man har tatoveringer på kropsdele, der er svære at dække til, og billederne eller budskaberne kan virke provokerende på resten af det omgivne samfund, kan det være svært at fungere, men det afhænger naturligvis helt af omgivelsernes tolerancetærskel.

Medmindre man har provokerende tatoveringer i ansigtet, kan man, især i meget konservative muslimske lande, nå længst ved at dække de tatoverede dele af kroppen til, især fordi det i forvejen er skik og brug at dække hele kroppen undtagen ansigtet til med sit tøj.

Venlig hilsen
Safia Aoude
Cand. jur. og muslim

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.