Billedserie: Buddha har fødselsdag

Under Lotus lanterne-festivallen i Seoul, Sydkorea den 26. april 2014 i anledning af Buddhas forestående fødselsdag velsigner de deltagende de savnede personer fra det forliste skib Sewol.

I disse dage fejrer buddhister verden over Buddhas fødselsdag, oplysning og død. Se billeder af de farverige fester

Buddhas fødselsdag, også kendt som Vesak-festen, fejres i foråret på mange forskellige datoer alt afhængig af lokale, buddhistiske traditioner. Ofte foregår fejringen i forbindelse med den første fuldmåne i maj. I de seneste dage. 

Buddhister beder under en ceremoni til minde om Buddhas fødselsdag ved Chiang Kai-shek i Taipei, Taiwan den 11. maj 2014. Buddhas fødselsdag falder på den ottende dag i den fjerde måned i den kinesiske månekalender.
Munke i bøn under en fødselsdagsceremoni for Buddha i Yufo-templet i Shanghai den 6. maj 2014.
Buddhas fødselsdag fejres i Sydkorea med en ugelang fest. Her beder buddhister under lanternernes skær ved Jogyesa-templet i Seoul den 6. maj 2014.
Unge mænd opfører dragedans i anledning af Buddhas fødselsdag i Macao, Kina den 6. maj 2014.
En ung mand monterer kulørte lyspærer, som skal gøre Buddhas fødselsdag og oplysning festlig i Colombo, Sri Lanka den 9. maj 2014.
En håndværker færdiggør en række Buddha-statuer i Dompe, Sri Lanka den 11. maj 2014. Buddhister forbereder fejringen af Vesak, højtiden for Buddhas fødselsdag og oplysning, som i Sri Lanka fejres på fulmånedagen i maj, som i år falder på den 14. maj.
I Sydney, Australien, fejrer buddhistiske munke Buddha under en festival i Tumbalong Park i Darling Harbour den 11. maj 2014.
Buddhister beder under en fejring af Buddhas fødelsdag. Chiang Kai-shek i Taipei den 11. maj 2014.
Buddhister ved Chiang Kai-shek i Taipei den 11. maj 2014.
Statuer af Buddha på række og til salg forud for Vesak-festen i Colombo, Sri Lanka, den 12. maj 2014.
Munke fejrer Buddhas fødselsdag i Takeo-provinsen, Cambodja. Her kaldes festen Visaka Bochea. Den 13. maj 2014.
En lille dreng smider en mønt i en gylden Buddha-statue som et symbol for velsignelse i Chetawan-templet i Petaling Jaya ved Kuala Lumpur den 13. maj 2014.
Mænd hænger lanterner op forud for Vesak-festen, der fejres til minde om Buddhas fødsel, oplysning og død. Colombo, den 13. maj 2014.