Billedserie: Hvad stod der på pave Frans' seddel i Grædemuren?

Hvilken bøn formulerer en pave ved Grædemuren?

Det brev, som pave Frans lagde i en sprække i Grædemuren under sit besøg i Jerusalem forleden, er blevet offentliggjort. Se her, hvad der stod

Billederne af pave Frans ved jødernes helligste sted, Grædemuren i Jerusalem, gik verden rundt, da han i sidste uge besøgte det hellige land. Her bad han en bøn og lagde en sammenfoldet seddel ind i murens sprækker efter jødisk tradition.

Men hvad stod der på sedlen? Offentligheden får nu lov at læse med, efter The Western Wall Heritage Foundation har frigivet en kopi af sedlen.

Den bøn, paven valgte at skjule i den historiske murs fuger, var Fadervor, skrevet på spansk og signeret af ham selv. Se billeder af brevet nedenfor. 

Da pave Frans' forgænger Benedikt XVI besøgte Jerusalem i 2009 bad han ligeledes en bøn ved Grædemuren og efterlod en seddel i muren. Hans bøn var en bøn om fred i Mellemøsten og kan læses i sin fulde længde og på engelsk på Vatikanets hjemmeside

Pave Frans bad ved Grædemuren i Jerusalems gamle bydel den 26. maj 2014. I murens sprækker ses andre besøgendes bønner formuleret på sammenfoldede sedler.
Pave Frans efterlod også en seddel med en bøn i Grædemuren.
"The Western Wall Heritage Foundation" har nu frigivet en kopi af den seddel, pave Frans efterlod i Grædemuren. I brevet havde pave Frans skrevet "Fadervor" på spansk. Det var underskrevet “Francisco” og var skrevet på pavens eget brevpapir.
Grædemuren - eller Vestmuren - er resterne af det andet tempel, som blev ødelagt af romerne i år 70 e.Kr. Det blev bygget på samme sted som det første tempel; det tempel, som kong Salomon byggede omkring år 1000 f.Kr.