Guide

5 åndelige aktiviteter i vinterferien

Vinterferien er lige om hjørnet og den kalder på fordybelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mærk det kolde gys på egen krop, tag til afstressende meditation eller fordyb dig i livets store spørgsmål gennem filosofisk læsning. Vinterferien er lige om hjørnet og det betyder tid til at gå i vinterhi. Vi kommer her med fem bud på aktiviteter, som du kan pleje sjælen med i vinterferien.

Vinterbadning i Randers

Bølgerne har gået højt på, om vinterbadning nu også er sundt. Den korte, videnskabelige udlægning er, at kroppen får et kuldechok, når man hopper i det kolde vand. Det kolde gys kan for nogen få blodtrykket til at stige, men det er tilsyneladende i højere grad gyset end kulden, der er årsag hertil, skriver videnskab.dk. Flere og flere beslutter sig for, at udforske det kolde vand, og vinterbadeklubberne er fuldt booket som aldrig før. I Water and Wellness i Randers kan du i vinterferien få en smagsprøve på denne gamle tradition.

Myter og maleri i Aarhus

Myter fra Middelhavsområdet danner rammerne om et todages tegnekursus, hvor du kan få rig mulighed for at slå hovedet fra og lade kreativiteten flyde ud gennem fingrene. Det foregår den 11.-12. februar på antikmuseet i Aarhus, der ligger inde med en stor samling af antikke genstande fra den egyptiske og nærorientalske storhedstid.

Stress af i Natkirken i København

Midt i mellem stress og jag, biler og cyklister ligger Natkirken i Indre København. Hverdagens forbipasserende er alle er på vej og stopper sjældent op for undersøge, hvad der gemmer sig inde bag indgangspartiets seks søjler. Men faktisk er der fuld af åndelig aktivitet, og også i vinterferien kan du finde roen til en af Natkirkens arrangementer. Til Stress-a’ kan du søndag den 10. februar komme til guidet meditation ved afspændingspædagog og stressekspert Klaus Kornø Rasmussen.

Gensyn med paradis i Holte

På Gl. Holtegaard kan du i vinterferien opleve billedkunstner Peter Holst Henckels kunstudstilling Gensyn med Paradis. Værkerne fremstår smukke og harmoniske, men som med syndefaldet i Edens Have er der antydninger af forfald under overfladen. Henckels værker er således en kommentar til vores samtid, der kan give stof til eftertanke.

Magisk lysaften i Odense

Vintermørket er så småt på retræte og vi går lysere dage i møde. I vinterferien kan du se løver og leoparder i et nyt lys, når Odense ZOO farvelægger haven i alle regnbuens farver. Tag familien med til en visuel fortælling af lyd og lys, når haven lukker op for lysaftener alle lørdage i februar fra 17-21.

Vinterbadning på Islands Brygge. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Vor Frue Natkirke. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Tegneworkshop på Antikmuseet. Foto: Antikmuseet
Museet Gl. Holtegaard med barokhaven i forgrunden. Foto: Erik Refner
Lysaften i Odense ZOO. Foto: Odense ZOO