Vi anbefaler

10 gode hjemmesider om religion

Du er kun få klik fra meget mere viden om verdens religioner.

Det vrimler med gode hjemmesider, der oplyser om verdens religioner. Vi guider dig gennem ti af de bedste engelsksprogede sites

Interesserer du dig for hinduer eller sikher? Er du optaget af spørgsmål omkring abort, homovielser eller tortur?

Hvis du gerne vil holde dig opdateret og oplyst omkring religionerne verden over, kan det være nyttigt at kende til gode hjemmesider, som beskæftiger sig med religion og etik.

Derfor bringer vi her en guide til ti forskellige hjemmesider, som alle kredser om religion, men som gør det på forskellige måder. Mens nogle hjemmesider har fokus på nyheder som for eksempel den religiøse konflikt mellem israelere og palæstinensere, har andre hjemmesider fokus på at oplyse om de forskellige religioner i undervisningsøjemed eller på at gå i dybden med etiske problemstillinger og undersøgelser i et religiøst perspektiv.

Med denne guide får du et godt overblik over ti gode hjemmesider om religion, som på hver deres måde har noget spændende at byde på. Det er hjemmesider, som vi bag religion.dk selv besøger hver eneste uge. 

Vi har valgt at afgrænse os til engelsksprogede hjemmesider, fordi det er et sprog, de fleste kan læse.

Religion News Service

Religion News Service er et amerikansk projekt, som laver nyheder om religion og spiritualitet i hele verden og har en række faste bloggere tilknyttet. Sigtet med hjemmesiden er at oplyse og inspirere, og artiklerne kommer ikke fra nogen specifik religiøs organisation. Hjemmesiden er emneopdelt, så man kan nemt kan søge nyheder og information om tro, kultur, etik og institutioner.

Hjemmesiden dækker alt fra syn på homoseksualitet i forskellige religioner til fund af gamle religiøse skrifter og relikvier.

En af de mange spændende artikler, der kan læses på hjemmesiden, handler om provokationsværdien i at gå med hijab (muslimsk tørklæde). Læs artiklen her.

Pew Research

Pew Research Center er et anerkendt, uafhængigt amerikansk analyseinstitut, som laver sociologiske og antropologiske undersøgelser af emner, der handler om religion og samfund i USA og resten af verden. Både religioners indflydelse og politik tages op på hjemmesiden. Også etiske problemstillinger som abort og aktiv dødshjælp tages op.

Pew Research laver også rundspørger, for eksempel om den amerikanske befolknings holdning til religiøse grupper i samfundet. Den undersøgelse viser, at amerikanerne tænker varmt om jøder og katolikker, mens muslimer og ateister bedømmes mere koldt af de adspurgte.

På hjemmesiden kan du foreksempel læse om, hvem de irakiske kurdere er, og om den skiftende religiøsitet hos latinamerikanere i USA.
 

The Muslim News

The Muslim News er en engelsksproget hjemmeside, som behandler nyheder fra den muslimske verden, for eksempel emner som ramadan (muslimers fastemåned) og islamofobi.

Artiklerne på hjemmesiden kan være meget eksplicitte med billeder af grædende mennesker og døde børn i krigszoner, så man skal være forberedt på, at den slags kan springe en i øjnene, når man besøger The Muslim News.

Læs for eksempel denne artikel, hvor æresdrab erklæres uislamisk. I denne artikel er der ingen voldsomme billeder.

The Jewish Daily Forward

The Forward blev udgivet første gang som papiravis i 1897 i New York. Dengang blev avisen skrevet på yiddish - i dag bliver den skrevet på engelsk.

Hjemmesiden kredser om emner i den jødiske religion, om jøder i hele verden og især i Israel og USA. En af de spændende artikler, du kan læse på dette site, handler om den årlige gay pride i Jerusalem og om, hvordan den kommer i konflikt med nogle jøders religiøse overbevisning. Læs artiklen her.

BBC Religion Ethics

BBC Religion Ethics er en britisk hjemmeside under BBC, som er Storbritanniens public service-kanal. 

Denne hjemmeside om alverdens religioner har et særligt fokus på etiske spørgsmål inden for religion. Den behandler emner som prostitution, tortur og vegetarisme men dækker også mere informativt stof som foreksempel en artikel om, hvad forskellen er på sunni- og shiamuslimer. Læs artiklen her.

BBC Religion Ethics er særligt god til at gøre sine artikler indbydende med spændende og interaktive grafikker samt smukke billeder, film og lydspor.
 

The Guardian - Religion

The Guardian er en stor britisk avis, som har en hel sektion på hjemmesiden med fokus på nyheder inden for religiøse temaer. Med virkemidler som podcasts, film og interaktive artikler kommer hjemmeside på forskellige måder i dybden med nyhederne.

Nyhederne kan handle om alt fra italienske nonner, der er blevet dræbt i Burundi til jødiske og muslimske lederes appel om at eksportere fred til Gaza
 

The Moscow Times

The Moscow Times er en engelsksproget avis om Rusland. Hjemmesiden er et nyhedsmedie, der ikke har sit primære fokus på religion, men som alligevel skriver meget om den russisk-ortodokse kirke i Rusland.

Læs for eksempel denne artikel om, at Putin, ifølge en ukrainsk præst, er under Satans forbandelse. 
 

Huffpost Religion

Huffpost Religion giver et rigtig godt og overskueligt indblik i mange religioner. I menuen kan man på ganske enkel vis søge på emner som kristendom, buddhisme, sikhisme, hinduisme, religion og videnskab og så videre.

Hjemmesiden er på engelsk og har både nyheder, informative artikler og mere sjove film og interviews. 

På Huffpost Religion linkes der til forskellige artikler fra blogs om religiøsitet, blandt andet denne artikel om at læse Bibelen lidt for bogstaveligt.
 

The Telegraph

Denne britiske hjemmeside dækker nyheder fra verdens religioner, men analyserer også tro og religiøsitet i Storbritannien og rundt om i verden.

The Telegraph er ligesom The Guardian en avis i klassisk forstand, der har en sektion om religion. Her bringer de også debatartikler, og du kan for eksempel læse denne artikel om, at kampen mod religiøs ekstremisme skal tages i Storbritannien.
 

Yahoo! Religion beliefs

På Yahoo! findes der en side, som udelukkede beskæftiger sig med religionsnyheder. Den engelsksprogede hjemmeside Yahoo! Religion Beliefs skriver især meget om den katolske kirke og om Pave Frans, men du kan også læse om nyheder inden for religioner som jødedom og islam.

Læs for eksempel denne artikel om en lesbisk lærer på en katolsk skole i Detroit, der er blevet fyret for at være gravid. 

Billedet er fra http://www.religionnews.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.pewforum.org/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.muslimnews.co.uk/
Billedet er fra hjemmesiden http://forward.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.bbc.co.uk/religion/0/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.theguardian.com/world/religion
Billedet er fra hjemmesiden http://www.themoscowtimes.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.huffingtonpost.com/religion/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.telegraph.co.uk/news/religion/
Billedet er fra hjemmesiden http://news.yahoo.com/religion-and-beliefs/