Billedserie: De dødes dag fejres i Mexico

Her er 4-årige Kimberli klædt ud som den populære figur Catrina, også kaldet "Den elegante død" med drabelig makeup. Udklædningen er en del af fejringen af De dødes dag i Mexico. Foto: Scanpix.

I disse dage markerer man "de dødes dag" i Mexico, hvor familier mindes de afdøde slægtninge med musik, blomster og drabelige udklædninger

De dødes dag fejres i disse dage rundt om i verden. I Mexico er traditionen og fejringen særligt vigtig.

I Mexico er De dødes dag en helligdag. Før den spanske kolonisering i det 16. århundrede blev dagen, formentlig som en hyldest til gudinden Mictecacihuatl, dronning af underverdenen, fejret i forsommeren. Men for at kunne lægge fejringen sammen med den romersk-katolske allesjælesdag blev den flyttet til den 31. oktober- 2. november.

På De dødes dag samles familie og pårørende for at mindes og bede for afdøde slægtninge og venner. Blandt traditionerne er at besøge gravene med gaver og blomster, at bygge små altre til de afdødes ære og at give de døde ejendele tilbage ved at lægge dem på gravene. Men også udklædning og drabelig makeup hører dagene til.

Se her, hvordan fejringen tagersig ud:

Her oplyses afdøde slægtninges grave i byen San Andres Mixquic in Mexico. Foto: Scanpix.

Underholdning efter graven. Musikere spiller musik, mens familiemedlemmer ser til ved siden af en slægtnings grav i Mexico: Foto: Scanpix.

En typisk udklædning på De dødes dag, hvor gader og kirkegårde myldrer med uhyggeligt malede ansigter. Foto: Scanpix.

Som en del af fejringen af De dødes dag besøger byens borgere det enorme alter, der er tilknyttet Mexico Nationale Uafhængige Universitet. Foto: Scanpix

Her poserer én fotograf for en anden, udklædt med malet ansigt og matchende jakkesæt på San Andres Kirkegård i Mexico. Foto: Scanpix.

Her mindes en kvinde sine afdøde slægtninge med lys og blomster på San Andres Kirkegård. Foto: Scanpix.