Globalt nyt

Ny organisation vil global islamofobi til livs

Her demonstrerer shiamuslimer mod terrorisme foran Det Hvide Hus i USA 6. december sidste år. AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM Foto: Nicholas Kamm/AFP

En international organisation vil islamofobi og radikalisering til livs. Organisationen blev stiftet på en kongres for muslimer fra blandt andet USA, Sydafrika og Europa og er den første af sin art i verden

På kryds og tværs af landegrænser er det nu lykkes at finde et fælles fodslag mod radikalisering af unge, men også imod islamofobi. Det skriver religionnews.com på deres nyhedssite.

Organisationen "Coordinating Body of Muslim Councils" (Koordineringsorgan for muslimske råd) blev lanceret d. 4. februar i Washington. Det er den første af sin art i verden, som henvender sig til muslimer udenfor de traditionelt-islamiske lande.

Organisationen er amerikansk-ledet og vil ifølge Oussama Jammal, formand for USA-afdelingen og leder af organisationen "Council of Muslims Organizations" (Rådet for muslimske organisationer) søge indflydelse på "verdens integrationsspørgsmål, de mange flygtninge, radikalisering af unge, islamofobi og alt dét, der måtte bekymre det globale samfund af muslimer."

Nihad Awad fra "Council on American-Islamic Relations" (Rådet for amerikansk-islamiske relationer) sagde i denne forbindelse: "I Vesten er de muslimske samfund blevet fanget midt i en voksende bølge af islamofobi".

Og islamofobien står øverst på programmet, for det er den gode omgangstone og de venskabelige bånd, initiativet først og fremmest vil styrke. Den nye organisation blev stiftet på en muslimsk kongres med repræsentanter fra Nordamerika, Latinamerika, Europa, Australien, New Zealand og Sydafrika.

Kilde: 
Religionnews.com