Serie: Opstandelse

Anne Deppe blev til Frejamay November: Et navn er en del af en identitet

Selvom hun som slet ikke troede på numerologi, besøgte Frejamay November alligevel en numerolog i et forsøg på at slippe ud af nogle destruktive livsmønstre. Hun skiftede efterfølgende navn og mærker i dag en ny styrke og ro i sig selv. Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Frejamay Novembers liv var i mange år præget af problemer og de samme destruktive mønstre, som hun ikke kunne slippe ud af. Men siden hun ændrede sit navn efter et besøg hos en numerolog, har hun fundet styrke, glæde og ro i sig selv

Når man klikker sig ind på Frejamay Novembers blog, der bærer samme navn som hende selv, er der straks nogle helt specifikke ord, der springer frem i tankerne: Glæde. Energi. Powerkvinde. Og skimmer man siden, bare overfladisk, får man hurtigt en fornemmelse af, hvad skribenten bag er for en type. Sætningerne i de mange indlæg er lange og humoristisk formuleret, og der er i langt højere grad afslappet stemning og store smil at finde i bloggens billeder, end trutmund og haute couture: Frejamay November er en kvinde med meninger og en solid “her kommer jeg”-attitude.

En destruktiv fortid
Men Frejamay November har ikke altid været den samme sprudlende kvinde med ben i næsen, som i dag arbejder som erhvervscoach, foredragsholder og blogger. Førhen var hendes liv i høj grad præget af udfordringer, som hun ikke kunne slippe ud af, selvom hun forsøgte:

“Mit liv har altid været fyldt med problemer. Siden jeg var barn, er jeg blevet udsat for overgreb, og det fortsatte op igennem mit voksne liv. Mit liv var præget af det samme mønster af udfordringer, som jeg følte mig magtesløs overfor,” fortæller Frejamay November om sin problematiske fortid.

Hun har blandt andet befundet sig i voldelige forhold, der var stærkt præget af hashmisbrug og tilknytning til det kriminelle miljø. Men hun havde ikke styrken til at sige fra, selvom hun godt vidste, at situationen ikke var god for hende.

Da hun var i 20’erne løsrev Frejamay November sig i højere grad fra de bånd, der holdt hende i de destruktive mønstre, men selv derefter fortsatte hendes liv med at køre skævt. Hun gik til psykolog og arbejdede meget med sig selv, men alligevel blev det ikke bedre.

I 2015 forsøgte Frejamay November en ny vej. En af hendes veninder anbefalede en numerolog, og selvom hun ikke troede på numerologiens principper, bestilte Frejamay November alligevel tid til en konsultation:

“Der er mange i mit netværk, der har skiftet navn, og jeg har altid syntes, at det var det mest tåbelige i hele verden. I min optik gav det der numerologi-fis simpelthen ikke nogen mening. Jeg har altid sat det lidt i samme kategori som at kunne se ting i stjernerne eller i en tepotte - det var altså lidt for mærkeligt for mig,” fortæller Frejamay November.

Men i løbet af sit første møde med numerologen Kristine Øjken ændrede hun mening. Allerede inden de skiltes, bad Frejamay November om at få tilsendt lister med mulige nye navne, så hun hurtigst muligt kunne ændre sit fødenavn, Anne Deppe, til et nyt, der var baseret på numerologiens principper:

“Da jeg fik listerne over godkendte navne fra numerologen, kørte jeg dem igennem min indre jydetester, og siede alle de navne fra, som var for spraglede og langt ude. Mit nye navn skulle fungere i Sønderborg, uden at man skulle bruge en ordbog. Og sådan lagde jeg Anne Deppe bag mig og blev Frejamay November.”

Et nyt navn er en del af en ny identitet
Frejamay November er ikke er sådan en, der passer ned i en “normal-kasse”, og det er både hendes omgangskreds og mange læsere ikke i tvivl om.

Derfor kom det ikke som en stor overraskelse for nogen, da Anne Deppe skiftede navn og blev til Frejamay November - et navn, som til stadighed bliver komplimenteret af alle fra bloglæsere og bekendtskaber til pizzamand og postbud.

For Frejamay November er hendes nye navn forbundet med styrke og energi, men også med en ny balance, hun ikke har oplevet før:

“Jeg har flere gange tænkt, at ‘det her kunne Anne Deppe ikke have gjort, men det kan Frejamay November’. Men det er ikke sådan, at jeg er blevet et andet menneske, og jeg oplever stadig modgang - livet er stadig livet, selvom man skifter navn. Men hvor det før føltes som om, jeg havde en jakke på, der var for lille, har jeg nu en på, der passer. Jeg har bedre adgang til mig selv nu, end jeg havde før, jeg føler mig stærkere, og jeg har en anden ro”.

Men selvom navneskiftet har ændret Frejamay Novembers liv i en positiv retning, er det også en rejse, der kræver sin kvinde:

“Det er en sårbar og intim proces at gennemgå, for et navn er ikke bare et ord - det er en del af en identitet,” fortæller hun. “Og det kan være grænseoverskridende at skifte sin identitet ud på den måde. For man ved altid, hvor man kommer fra, men man aner ikke, hvad det nye vil medføre. Det skal man selv i gang med at skabe”.

Det er ikke sådan, at jeg er blevet et andet menneske, og jeg oplever stadig modgang - livet er stadig livet, selvom man skifter navn. Men hvor det før føltes som om, jeg havde en jakke på, der var for lille, har jeg nu en på, der passer.

Frejamay November
“Da jeg fik listerne over godkendte navne fra numerologen, kørte jeg dem igennem min indre jydetester. Mit nye navn skulle fungere i Sønderborg, uden at man skulle bruge en ordbog," fortæller Frejamay November om at vælge sit nye navn. Foto: Mathilda Yokelin
"Man ved altid, hvor man kommer fra, men man aner ikke, hvad det nye vil medføre. Det skal man selv i gang med at skabe,” siger Frejamay November. Foto: Mathilda Yokelin