Ansigtslæser Fattima Loreen: Ansigtet afslører, hvem du i virkeligheden er

”Der er mange, som sætter deres lid til andre mennesker, når de søger svar i livet, men jeg vil gerne hjælpe folk til at sætte deres lid til sig selv," fortæller ansigtslæser Fattima Loreen. I sin klinik i Indre By i København, oplever hun dagligt, hvordan en ur gammel teknik hjælper mennesker til at blive dem, de i virkeligheden er. Foto: Leif Tuxen

De unikke linjer i ethvert ansigt fortæller om traumer, potentialer og dårlige vaner, mener Fattima Loreen. Hun har lært ansigtslæsningens sprog og bruger urgamle teknikker til at hjælpe mennesker med at blive dem, de i virkeligheden er

Nogle gange leger Fattima Loreen en glemselsleg med sin søn. Hun rammes af et akut hukommelsestab, hvor hun ikke ved, hvem hun selv er. Efterhånden som sønnen fortæller, at hun faktisk kan køre i bil, gå i Netto og ikke mindst se sjælens kerne i et ansigt, vender selvbevidstheden tilbage men i en ny form. Hun bliver taknemmelig over alt det, hun kan, og at hun faktisk er fri til at gøre det, hun kan. Selvfølgelighederne viser sig som privilegier, og det giver en følelse af frihed.

Netop denne frihedsfølelse har Fattima Loreen dedikeret det meste af sit liv til at finde og give til andre mennesker. I sin klinik i Indre By i København får hun ofte besøg af klienter, der på en måde leder efter et eller andet. En løsning og nogle svar. Men som ansigtslæser giver Fattima Loreen ikke svaret – hun hjælper derimod den enkelte til selv at finde det.

”Der er mange, som sætter deres lid til andre mennesker, når de søger svar i livet, men jeg vil gerne hjælpe folk til at sætte deres lid til sig selv. Vi har svarene indeni os, men det er ikke givet, at man på forhånd kan forstå sit eget sprog. Det er netop det, jeg gerne vil lære mine klienter, så de kan lære at forstå, hvem de er. Der er noget på spil i alle, og ansigtslæsning kan hjælpe til at se præcis hvad.”

En ansigtslæsning starter med en meditation. Øjnene lukkes, og vejrtrækningen bliver dybere. Pludselig føles det som om, at fødderne sammensluttes med gulvet og slår rødder under jorden. Så er jordforbindelsen etableret, den indre støj står i glimt helt stille, og klientens ansigt begynder at åbne sig for Fattima Loreen. Måske er hagen særligt fremtrædende, måske sidder der rester fra en skilsmisse i linjerne ved øret, løgnedetektorer et andet sted, eller måske afslører kraftige Frida Kahlo-øjenbryn en vis autoritetsskepsis.

Ansigtet fortæller om sjælens savn, kroppens vaner og menneskets muligheder, fortæller Fattima Loreen. Det eneste, hun gør som behandler, er at påpege de unikke træk og fortælle, hvad de betyder, alt i mens hun ser efter i klientens øjne, om det hun siger giver mening for personen – og det gør det ofte.

Den indre kerne kalder jeg Gud
I bund og grund er det ganske simpelt, forklarer Fattima Loreen. Ansigtslæsningen forsøger at finde tilbage til den rene tavle i mennesket, til det originale ansigt. Der er nemlig altid et kerne-jeg, der ligesom en lanternelampe lyser ud gennem revnerne, og dette kerne-jeg er altid ikke-dømmende overfor mennesket - hun kalder det Gud.

Da Fattima Loreen selv etablerede kontakt med sin indre kerne, følte hun sig pludselig stemt som et instrument. Forud for dette havde hun i mange år arbejdet som make-upartist, indtil hun en dag ramte en mur og besvimede af stress. Endelig forstod hun, at der skulle ske noget andet med hendes liv. Hun tog en uddannelse i akupunktur, og under en gæsteforelæsning stødte hun for første gang på ansigtslæsning.

Fatima Loreen erfarede, at en fascination af æstetikken sagtens kunne forliges med noget dybere, fordi ansigtet gemmer på utallige historier – denne sammensmeltning af det ydre og det inde var netop det, som ansigtslæsningen kunne tilbyde.

”Den indre uoverensstemmelse, som dengang opstod i mig, blev senere til min styrke. Jeg troede i lang tid, at min fascination af ansigtet og make-uppen var forbundet med noget overfladisk. Da jeg fik min første ansigtslæsning forstod jeg pludselig, hvad mit formål var. At der findes et sted, hvor æstetik og skønhed faktisk hænger sammen med det indre og det spirituelle. Det blev mit formål at dyrke det og give det til andre. Jeg bliver aldrig træt af at se mennesker gro og falde på plads i det, de er.”

Og meget tyder på, at netop denne sammensmeltning af noget inde og noget ydre faktisk taler til mange. Nogle skal lede længe efter svar på, hvorfor en hovedpine eller en hjertebanken ikke forsvinder og ikke lader sig tæmme af medicinske præparater, og pludselig lander man ved sjælen og den indre kerne. En hovedpine kan nemlig skyldes, at noget bliver undertrykt eller tilbageholdt, og det ses for eksempel på et sammenklemt ansigt, forklarer Fattima Loreen.

”Emotioner viser sig i et ansigt. Et plaget ansigt kan åbnes op med ansigtslæsning: Man skal blot finde årsagen til plagen, og den afslører ansigtet. Derefter hjælper ansigtslæsningen til at løsne plagen i det indre. Det gør, at ansigtet åbner sig igen og bliver afslappet.”

Traumer der nærer fremfor at nedbryde
På en lille linje ved øreflippen kan Fattima Loreen se et traume, og hun kan med ret stor sandsynlighed fortælle, hvornår det skete. Alle mennesker oplever i en eller anden grad traumer gennem livet. Disse kan forplante sig i mennesket som psykologiske eller sundhedsrelaterede skavanker, man må lære at leve med, men ansigtslæsningen kan hjælpe den enkelte til at finde frem til hvordan.

”Jeg er meget optaget af traumer, for jeg tror, at de med den rette indsigt har mulighed for at blive gunstige for den enkeltes tilværelse. Nogle gange skal mennesket blot have hjælp til at se dette, så de udfordringer, der rammer gennem livet, kan nære og løfte fremfor at ødelægge,” fortæller Fattima Loreen.

Og netop dette mener hun, at ansigtslæsning kan. I hendes klinik kommer alle slags ansigter forbi. De bæres ofte af mennesker, der føler en modstand overfor de gængse behandlingsformer, eller også er de blevet sat skakmat i sundhedssystemet – videnskaben er kommet til kort og rummer ikke flere bud på løsninger.

Herfra starter en svært gennemskuelig rejse gennem de uendelige muligheder inden for alternative behandlinger, hvor forholdet mellem indre og ydre skavanker er som hønen og ægget. Men Fattima Loreen har intet behov for at overbevise folk om, at netop ansigtslæsningen er den rigtige behandlingsform.

”Enten er man draget af det, eller også er man ikke. Folk kommer til mig, når de er klar til det. Jeg vil ikke lede klienter til en forestilling om et statisk, essentielt kerne-jeg, men derimod vil jeg hjælpe dem til at se, hvordan man som menneske skal turde at være i bevægelse, både i det indre og det ydre, gennem et liv der konstant forandrer sig, udfordrer og overrasker. Der er altid et svar for den enkelte, men det handler om selv at finde frem til det og acceptere, at dette svar kun virker, indtil der en dag opstår et nyt.”