BILLEDSERIE: 10 religiøse sportsfolk

Tiger Woods har i løbet af sin karriere taget alverdens golfbaner med storm. Han er blandt de tre mest vindende golfspillere nogen sinde og fortsætter med at tjene millioner i præmiepenge og sponsorindtægter. Woods voksede op som praktiserende buddhist og var aktiv i buddhismen langt ind i sin professionelle golfkarriere. Da det i 2009 kom frem, at han havde haft affærer med adskillige kvinder, indrømmede Woods, at han var kommet væk fra det buddhistiske spor, som havde lært ham at tøjle impulsive handlinger. Woods' far er af afroamerikansk, kinesisk og indiansk afstamning, mens hans mor kan føre sine aner tilbage Thailand, Kina og Holland. Foto: Lucy Nicholson.

Sporten har gjort dem rige og berømte. Samtidig bekender mange af de bedste idrætsudøvere sig til en religiøs retning

Præstationerne på grønsværen, halgulvet og i bokseringen er svære at komme uden om hos disse sportsmænd, der har bestrøet deres karriereveje med store sejre og spektakulære opvisninger.

Men uden for banen, når Woods, Tebow og Ali ikke dyrker deres professionelle idræt, er mange af dem kendt for at være tilhængere af forskellige religioner.

Se her en billedserie med 10 religiøse sportsmænd.

Den amerikanske fodboldspiller Tim Tebow fra Denver Broncos beder på sin karakteristiske måde efter en sejr. Efter at have tilbragt sine tidligste år i Filippinerne som søn af et baptistisk missionærpar førte han sit sportstalent igennem på fodboldbanen. Tebow er overbevist kristen og ikke bange for at bruge sporten til at vise troen frem. Således har han i flere kampe tegnet bibelvers under øjnene og deltager i anti-abortkampagner. Foto: Adam Hunger.
Dmitry Salita er en ukrainsk født amerikansk bokser, der strengt følger den ortodokse jødiske lov. Hvis han har kamp om lørdagen, kan den først begynde efter solnedgang, når den jødiske sabbat er slut. I alt er der omkring 70 jødiske helligdage om året, hvor Salita ikke vil bokse på grund af sin tro. Han følger de jødiske spiseregler til punkt og prikke, og fredag og lørdag træner han ikke uden for gåafstand til den nærmeste synagoge. Salita har udtalt, at han aldrig vil gå på kompromis med sin overbevisning, og at boksningen ikke skal komme i vejen for religionen. Foto: Don Emmert.
Kaká er født i Brasiliens hovedstad Brasilia, men slår nu sine folder i den spanske fodboldklub Real Madrid. Den kreative midtbanespiller er praktiserende kristen og medlem af den evangelikale kirke Igreja Renascer em Cristo - Genfødt i Kristus. Flere gange, blandt andet efter verdensmesterskabet i 2002, har Kaká løftet op i spillertrøjen og afsløret kristne budskaber på sin t-shirt. Efter en scoring kan man ofte, som her, se den nu 29-årige brasilianer løfte hænderne i en takkende gestus mod himlen. Foto: Pedro Armestre.
Selvom han ikke længere er aktiv på basketball-banen, er den 2 meter og 18 centimeter høje amerikaner Kareem Abdul-Jabbar stadig i offentlighedens søgelys, blandt andet i kraft af sit job som kulturambassadør for USA. Abdul-Jabbar havde en stor basketball-karriere for Milwaukee Bucks og Los Angeles Lakers, hvor han sluttede som rekordindehaver af flest scorede point, flest spillede kampe, flest spillede minutter, flest blokerede skud og flest udvisninger. Abdul-Jabbar voksede op som katolik, men konverterede i 1968 til islam. Billedet er fra den 18. januar 2012, hvor den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton udnævnte Abdul-Jabbar til global kulturambassadør. Foto: Karen Bleier.
I 2012 kan legendariske Muhammad Ali fejre sin 70 års fødselsdag og se tilbage på en glorværdig boksekarriere med et væld af store kampe og sejre. Ali ændrede i 1964 sit navn fra Cassius Clay, da han tilsluttede sig "Nation of Islam" - en islamisk bevægelse, der ønskede at forbedre forholdene for afroamerikanere i USA. En af Alis mest kendte boksekampe er "The Rumble in the Jungle", som fandt sted i det centralafrikanske land Zaïre i 1974. Ali vandt kampen på knockout over den daværende verdensmester George Foreman. Foto: Curt Gunther Denmark.
Indiens Sachin Tendulkar er en af alle tiders bedste cricket-spillere. Her ses han under en Cricket-kamp i november 2011. Tendulkar er hindu og kendt for at være en glødende tilhænger af den omstridte guru Sai Baba fra Puttaparthi, som han kender personligt og har besøgt ved flere lejligheder. Foto: Vivek Prakash.
Bayern Münchens franske midtbanespiller, Franck Ribery, er konvertit til islam. Efter sin omvendelse tog Ribery navnet Bilal Yusuf Mohammed. Ribery er fransk landsholdspiller og kendt som en hurtigt og teknisk dygtig fodboldspiller. Foto: Patrik Stollarz Denmark.
Allerede i en alder af 16 år viste Wayne Rooney sin målnæse som professionel fodboldspiller for den engelske klub Everton. Senere er det blevet til mere end 150 mål for storklubben Manchester United og et væld af internationale kampe og hæder. Privat er Rooney katolik, men hans religiøsitet dukker også op i offentligheden med jævne mellemrum. Senest under verdensmesterskaberne i Sydafrika i 2010, hvor fodboldspilleren bar et stort korssmykke til træningerne, hvilket tiltrak sig opmærksomhed. Foto: Carl Recine Denmark.
Også herhjemme er der sportsfolk, som åbent har fortalt om deres tro. En af dem er håndboldspilleren, Louise Bager, målmand for Viborg HK. "Det betyder meget for mig, at jeg har troen på Jesus og har mine kristne venner. Håndbolden er ikke det eneste og vigtigste for mig", har Louise Bager tidligere fortalt til hjemmesiden Jesusnet.dk. Foto: Rune Feldt-Rasmussen Denmark