Billedserie

Billedserie: Sådan fejrer man bryllup verden rundt

Bruden Dewie bliver pyntet til sit traditionelle, muslimske bryllup med sin fætter Nasrulah Tullawy Daud på øen Jolo i Filippinerne den 26. januar 2002.

Sommertid er bryllupstid. Se, hvordan bryllupper i forskellige kulturer og religioner kan se ud

Massevis af bryllupper - og massebryllupper. Traditionelle bryllupper - og højst utraditionelle bryllupper. Hver kultur har sine skikke, og religionerne sætter deres præg på, hvordan et bryllup ser ud forskellige steder i verden.

Ritualer, brudekjoler, festens varighed og antalle er brudepar er forskellige i billedserien, som du kan se ovenfor.

Læs også Religion.dk's store bryllupstema.

En shinto-præst går foran under et shinto-ceremoni i Tokyo, hvor cirka 10 par blev gift.
Her ses et af parrene, som bærer traditionelt japansk bryllupstøj. Tokyo 2001.
Figurer på en jødisk bryllupskage.
Jødiske Cheryl Minikes og Matthew Mandell fra Brooklyn valgte en anderledes bryllupsform Valentins Dag den 14. februar 1995. De markerede indgåelsen af ægteskabet ved at tage et fælles bad i et badekar fyldt med varm chokolade i en butik i New York. Den utraditionelle jødiske bryllupsceremoni blev forestået af rabinner Bruce Goldman.
Lederen af Moon-bevægelsen Sun Myung Moon (tv., 2. række) med sin kone Hak Ja Han Moon ved sin side poserer sammen med den zambiske, romersk-katolske ærkebiskop Emmanuel Milingo og hans nye brud Maria Sung og andre brudepar efter et massebryllup forestået af Sun Myung Moon den 27. maj 2001. Ærkebiskoppen trodsede Vatikanet ved at blive gift.
Et iransk par bliver gift ved et massebryllup på Azad Universitetet i Teheran den 25. februar 2002.
Et kristent, palæstinensisk par bliver gift i Fødselskirken i Betlehem den 11. juli 2002.
Vielse i den danske folkekirke.
Det kinesiske par Wu Wei og Lin Teng besegler deres undervandsvielse med et kys. Det utraditionelle bryllup - det første af sin art i Kina - foregår i Qingdao Underwater World i den kinesiske Hainan-provins den 10. april 2005.
Shiitiske irakiske kvinder under et massebryllup i Najaf den 27. maj 2005. Kvinder og mænd sad under vielsen i hvert deres rum.
En indisk kvinde pynter en anden under et traditionelt hindu-bryllup i Khochakandar, den 5. juni 2005.
Vielse i den katolske katedral i Beijing den 7. maj 2006.
Verdens tungeste brudekjole! Det er en kategori i Guiness' Rekordbog. Den første indehaver af titlen var Josephine Doherty of Ewell, hvis brudekjole vejede 158 kilo. Foto: Helen Jones
Indiske brude viser deres henna-dekorerede hænder. Mønstrene er traditionelle brudemønstre. Ahmedabad, 3. marts 2008.
Indiske brude hælder ris på deres brudgommes hoveder under et hinduistisk massebryllup i Hyderabad den 9. marts 2008.
Hindu-brude og -gomme ved et massebryllup i den nordindiske by Mathura den 31. januar 2009. En organisation arrangerede brylluppet for 26 fattige par.
Jødisk bryllup i Bevis Marks-synagogen i Londons East End. Synagogen, som er fra 1701, er den ældste i England. Parret bliver gift under "chuppah'en", som skal symbolisere Guds lys, der omgiver alt det skabte.
Hindu-bryllup i Ganga Talao-templet i Mauritius.
Brudepar ved et massebryllup i Bahirkhand nord for Calcutta den 15. februar 2009. 80 muslimske og hinduistiske brudepar blev gift ved den daglange ceremoni.
Indiske brude med traditionelle brudekjoler forberede sig på et massebryllup den 28 februar 2009. 39 hinduistiske og 14 muslimske par blev gift ved ceremonien.
Muslimske brude venter på, at bryllupsceremonien skal begynde. Ahmedabad, Indien den 8. november 2009.
Muslimske brude ved en bryllupsceremoni i Ahmedabad den 13. juni 2010.
Unge mænd og kvinder med fakler deltager i bryllupsoptoget aftenen før ceremonien "Galicnik-bryllup" i den makedonske landsby Galicnik den 10. juli 2010. Hvert år omkring den ortodokse højtid Petrovden (Sankt Peters dag) samles makedonere, der stammer fra Galicnik i denne næsten forladte bjerglandsby og brudepar bliver gift i henhold til regionens gamle traditioner.
Brudgommen Filip Sotarovski (til venstre) og hans brud Ljupka Sotarovska under den traditionelle bryllupsceremoni i den makedonske landsby Galicnik den 11. juli 2010. Bryllupsceremonien varer i tre dage og involverer traditionelle traditionelle kostymer, skikke, ritualer og danse, som er blevet videreført gennem århundreder.
Bruden rider til kirken i den makedonske landsby Galicnik.
Traditionel, marokkansk vielsesceremoni den 22. juli 2010.
Massevielse i Taipei Flora Expo Hall den 9. september 2010. 193 par blev gift den 9/9 i det 99. år for oprettelsen af den kinesiske republik Taiwan. Sammensætningen 9.9.99 skulle i kinesisk tradition betyde 'vedvare'.