Billedserie: Sådan praktiseres voodoo

Voodoo-troende stiller op til fotografering ved et masseritual under Plain Du Nord-festival den 23. juli 2010. Tusinder af troende ofrer dyr og beder i mudderhuller under festivallen for at bede voodoo-ånderne og de døde om hjælp angående penge, fremtiden og børn.

Dans og åndebesættelse har en central plads i voodoo-religionen. Se en billedserie med voodoo-ritualer og -udstyr her

Voodoo er den fremherskende religion på Haiti i Caribien med rødder i afrikanske religioner og katolicismen. Gud er den almægtige og regerer sammen med Helligånden, Jesus og helgenerne. Gudeskikkelser (loa) fra afrikanske religioner kombineres med katolske helgener og besætter de indviede tilhængere under dans. Dansen og åndebesættelserne er vigtige ritualer og har en central plads i religionen.

Religionen opstod blandt slaverne på Haiti i 1700-tallet og fik en central betydning som identitetsskaber for oprørske slaver og hermed for frihedskampen, som endte med uafhængighed i 1804.

Læs meget mere om voodoo i Gads religionsleksikon, og se billedserien oven for.

En voodoo-troende går i trance ved en ceremoni under Plain Du Nord-festivalen i juli 2009. Tusinder af voodoo-udøvere ofter dyr og beder i mudderhuller under denne festival for at bede ånderne om penge og, børn og hjælp i fremtiden.
En ung haitianer vandrer i Port-au-Prince med et kranie på hovedet. Denne praksis, som ifølge voodoo-religion befrier dens udøvere for deres lidelser, ses ofte i november, som regnes for de dødes måned i Haiti.
Et voodoo-kostume i Zimbabwe.
Voodoo-dukker til salg i det franske kvarter i New Orleans, Louisiana, USA.
En voodoo-præst læser stenene under en konsultation med en klien i Lome, Togo.
En haitiansk voodoo-udøver sætter et lys ved en VeVe - en tegning, som repræsenterer Luo-ånderne - i et tempel i Cite Soleil, i et slumkvarter i Port-au-Prince. Marts 2010. Det anslås, at halvdelen af Haitis befolkning praktiserer voodoo.
Haitianere bader under et vandfald under den årlige pilgrimsrejse til Saut d'Eau, 68 kilometer nord for Port-au-Prince. Haitianske kristne og voodoo-troende flokkes på dette sted, hvor jomfru Maria, også æret som kærlighedsgudinden Ezili Danto, skal være kommet til syne. Juli 2010.
En voodoo-troende svømmer i en mudderpøl under Plain Du Nord-festivallen den 24. juli 2010.
En voodoo-troende skriver på et stykke papir, som er dækket med kyllingefjer ved et masseritual under Plain Du Nord-festival.
En voodoo-troende bærer en kos hoved efter det er blevet ofret i en mudderpøl under Plain Du Nord-festivallen. Den 24. juli 2010.
En voodoo-troende beder under et masseritual, der skal rense deres sjæle i havet. Det foregår i byen Limonade på Haiti. 25. juli 2010.
En kvinde, der dyrker voodoo beder i en kirke under en rensningsceremoni i byen Limonade på Haiti. 25. juli 2010.
Ved et masseritual, der går ud på at rense sjælene i havet, tændes lys. Det foregår i byen Limonade på Haiti. 25. juli 2010.
En voodoo-troende går i trance under et ritual. 25. juli 2010.
Voodoo-dyrkere beder i en kirke under en rensningsceremoni i byen Limonade på Haiti. 25. juli 2010.
En voodoo-præst sidder foran sit tempel i Dah Alligbonon i Benin.