6 skarpe om tro

Brian Holm: Tro giver mig ro og styrke

Som barn af et ikke-religiøst hjem lå det ikke i kortene, at tidligere cykelrytter Brian Holm skulle få en nær relation til kristendommen. Men en hændelse i begyndelsen af 1990'erne, hvor en nærtstående var ved at dø, vendte op og ned på det forhold. I dag giver kirkegangen ham indre ro og styrke.

Jeg tror, der ville være mindre stress, hvis flere gav sig tid til at gå i kirke, fortæller sportsdirektør Brian Holm. Vi har stillet ham seks skarpe spørgsmål om tro

Hvad tror du på?
At når nogen dør, ender de i himlen, hvor vi alle ses igen.

Hvad betyder tro for dig?
Det er et slags mentalt forsikringsselskab. Det at tro på noget giver mig ro og styrke.

Hvis du skulle konvertere til en anden tro, hvad skulle det så være?
Så blev jeg buddhist med et lille twist af Hare Krishna, sådan lidt George Harrison 1968-agtigt. Jeg ville synge ”My Sweet Lord” iført trompetbukser på den hippieagtige måde og ryge en ordenlig bønne, så jeg så stjerner, rumskibe og engle. Det ville på mange måder også være så meget mere cool end at sige, at man går i kirke.

Er der noget ved din trosretning, du tager afstand fra?
Det har jeg aldrig spekuleret over. At tage afstand lyder lidt voldsomt. Folk kan gøre, hvad de har lyst til, bare de ikke generer andre med deres meninger, religion, glutenallergi, børn og så videre.

Har du et yndlingscitat fra et religiøst skrift?
Yndlingscitater fra religiøse skrifter dyrker jeg ikke.

Hvis din tro skulle beskrives med et andet ord, hvad ville du så kalde den?
Ro. Ro, fordi det giver mig indre ro og styrke at gå i kirke. Jeg tror, der ville være mindre stress, hvis flere gav sig tid til at gå i kirke, gå lidt mere i skoven, droppe sociale medier og holde fri om søndagen.

Brian Holm er tidligere professionel cykelrytter og nuværende sportsdirektør for belgiske Quick-Step Floors. Han har desuden skrevet bøger, som han holder foredrag om.