Billedserie

Buddhistiske munke samler ind til ofre for etnisk oprør

10.000 munke samledes i går i Bangkok, hvor de indsamlede almisser til blandt andet buddhistiske templer i det konfliktfyldte Sydthailand. Foto: Richard Ashen/Demotix/Corbis

I denne uge var 10.000 buddhistiske munke samlet i Bangkok til Thailands årlige masseceremoni, hvor munkene modtager almisser. Donationerne går i år til Sydthailand, hvor et muslimsk oprør ulmer i det udprægede buddhistiske område

For fjerde gang samledes buddhistiske munke i går i Bangkok til deres årlige masseceremoni, hvor borgere donerer almisser til munkene. 

I år går alle donationerne til de konfliktfyldte områder Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Sydthailand. Siden 2004 har disse dele af landet være præget af et voldeligt oprør blandt særligt den muslimske del af befolkningen. Det anslås, at over 6000 mennesker er blevet dræbt i den 10 år lange konflikt. 

Donationerne går til politimænd, civile, buddhistiske munke og de 323 buddhistiske templer i områderne.

Cirka 95 procent af Thailands befolkning er buddhister. Thailænderne ærer buddhistiske munke som repræsentanter for Buddha ved eksempelvis at give dem offergaver og almisser. Dette forstås af mange som godgørende gerninger, der gør godt på karmakontoen og kan sikre, at man får et bedre liv nu og i næste liv. Flere tusinde civile var da også mødt op i Bangkok i går og gav munkene donationer.

10.000 buddhistiske munke sidder på rad og række på gaden midt i Bangkok med deres almisseskåle. Foto: Copyright 2014 Demotix, all rights reserved.
Et lille barn lægger penge i en af munkenes skåle. Foto: Copyright 2014 Demotix, all rights reserved.
Et pengetræ med donationer til Sydthailand, som er klar til at blive plukket af munkene. Foto: © Corbis. All Rights Reserved.
Munkene lytter til taler, inden almisseceremonien for alvor starter. Foto: Copyright 2014 Demotix, all rights reserved.
Munkene går i rækker mellem de civile thailændere, der giver dem donationer. Foto: Copyright 2014 Demotix, all rights reserved.
Frivillige hjælper munkene med at få samlet deres donationer, som primært består af tørret mad og andre spiselige forsyninger. Foto: Copyright 2014 Demotix, all rights reserved.
Det er fjerde år, at denne ceremoni for almisser bliver holdt. Foto: © Corbis. All Rights Reserved.