Fødselsdag

Buddhist: Tillykke med fødselsdagen, Dalai Lama!

Ani Tenzin ønsker Dalai Lama, som i sin tid ordinerede hende i Indien, stort tillykke med de 82 år. Her giver hun grundkursus i buddhistisk filosofi på Phendeling Center for Tibetansk Bubuddhisme i København. Foto: Mathias Christensen

I dag er det Dalai Lamas 82 års fødselsdag. Det er en begivenhed, der bliver fejret af buddhister verden over. I den anledning har religion.dk talt med buddhistisk nonne Ani Tenzin om, hvilken betydning Dalai Lama har for hende.

Jeg ønsker Dalai Lama et stort tillykke med fødselsdagen og ønsker ham et langt og lykkeligt liv. Jeg håber, han får mange gode år endnu, og at han forbliver sund og rask.

Jeg ønsker også for ham, at får opfyldt sine spirituelle mål, samt at han får mulighed for at besøge Tibet igen, og at Tibet får selvstyre.

Dalai Lama har en enorm betydning for buddhister. Han er jo buddhismens ansigt. Han er en utrolig stor kapacitet, og han virkeliggør buddhismens lære. Og han er et menneske, der har studeret rigtig meget og som står ved, hvad han tror på og ikke bare gemmer sig.

Jeg er buddhistisk nonne og er blevet ordineret af Dalai Lama i Dharamsala i Nordindien. Det er svært at sætte ord på præcist hvilken betydning, han har for mig. Men jeg kan beskrive det med en anekdote. Engang var jeg på et stort buddhistisk kursus i Tyskland. Der var tusindvis af mennesker samlet.

Vi var i et meget stort telt, og der brød et stort uvejr løs. Vi fik at vide, at vi skulle beholde skoene på, så vi kunne være klar til at forlade teltet, hvis det blev nødvendigt på grund af uvejret. Men jeg var ikke bange. Det eneste jeg tænkte på var, at det var ligegyldigt, om der skete mig noget, bare der ikke skete noget med Dalai Lama!

Det gjorde der jo heldigvis ikke. Han lever heldigvis stadig i bedste velgående. I dag fylder han 82 år, og forhåbentlig lever han mange år endnu – med eller uden uvejr.
 
Hans fødselsdag vil også blive fejret i København, hvor vi serverer kaffe og kage på Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme kl. 19.00. Alle er velkomne til at være med, og der er fri adgang.

Ani Tenzin 
Buddhistisk nonne og kontaktperson i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme