Danske muslimer samles i union

Muslimer i Danmark får fra på lørdag en ny union, hvis formål er at bidrage til integration og dæmme op for ekstremisme. - Foto: .

Mere end 30 muslimske foreninger og organisationer i Danmark bliver samlet i Dansk Muslimsk Union, der vil arbejde for at fremme integration og dæmme op for ekstremisme

En ny union, Dansk Muslimsk Union, ser dagens lys på lørdag i Bella Centret i København.

Det er en union, der samler mere end 30 muslimske foreninger og organisationer og dermed kommer til at udgøre det bredeste samarbejde mellem muslimer i Danmark.

Ønsker gensidig respekt og tolerance
Formålet med unionen er at fremme integration og dæmme op for ekstremisme.

- Vi ønsker at bidrage til, at alle borgere, uanset religiøs eller etnisk baggrund, kan leve fredeligt sammen i gensidig respekt og tolerance i det danske samfund, siger Osman Öztoprak, der er talsmand for arbejdsgruppen bag unionen.

Ikke bare et muslimsk råd
Ifølge Osman Öztoprak er Dansk Muslimsk Union andet og meget mere end et rådgivende organ.

- Vi begrænser os ikke kun til at yde rådgivning til vores medlemmer, det muslimske samfund i Danmark generelt eller til offentlige og andre instanser, som har brug for vores råd i anliggender vedrørende muslimer og islam, siger han.

- Vi samarbejder internt på alle tænkelige områder for derigennem at styrke vort fællesskab og vor muslimske identitet, siger han.