10 råd til liv og til dåd

På opfordring af Kristeligt Dagblad har Jesper Bacher, der blogger på Kristenblog.dk, formuleret 10 råd om livet. - Foto: Privatfoto

Jesper Bacher, blogger på Kristenblog.dk, kommer her med gode råd til livet

På opfordring af Kristeligt Dagblad vil undertegnede blogger prøve at give 10 råd om livet. Om de er værd at følge, må man selv finde ud af, og før jeg kloger mig på livet, vil jeg give det råd, som også gælder rådgivning, at virkeligheden er altings prøve (Det er et råd, jeg selv har lånt hos Jakob Knudsen).

1. Stol på Gud i tykt og tyndt, stort og småt, lys og mørke. Han elsker dig så langt som til korset og så længe som evigheden.

2. Elsk din næste. Han er lejlighedsvis en idiot, men det har han og du tilfælles, og Gud har faktisk skabt jer til hinanden.

3. Vær lidt ydmyg. Du kan være nok så klog og klartskuende, men alvidende og perfekt er og bliver du aldrig. Menneskelighed er fejlbarlighed.

4. Vær tro. Tro mod Gud, hustru, børn, kald og fædreland. Der forventes noget af dig, så gør dit bedste og kærligste.

5. Bliv klogere. Du trænger til det. Kig nøje på den brogede verden. Lad dig ikke spise af med det, man skal mene, men dan dine meninger, før du antager dem.

6. Læs bøger. Bøgerne er en port. Går man ind, bliver verden større og dybere. Bøger rykker mennesker, former sind, går til hjertet.

7. Opgiv aldrig håbet. Håb kan dø, men lad aldrig selve håbet dø. Levende mennesker lever af levende håb.

8. Fat mod. Alle kan vi tabe modet, men lad det ikke ligge. Fejhed er aldrig gevinsten værd i det lange løb.

9. Grin jævnligt, mest af dig selv. Humor er mere end sjov, det er frihed fra selvhøjtidelighed og vigtighed. Det er der sådan brug for.

10. Vær ikke fedtet. Vær ikke fedtet med glæde, penge og tid. Brug dem med og på andre. Det gør rigtig rig.

Jesper Bacher er Sognepræst på Lolland.

Andre læser lige nu