Blog: Westergaard-angreb kalder på både fordømmelse og besindighed

Der er imidlertid ikke kun brug for, at alle danskere står sammen om fordømmelsen af denne terrorrelaterede ugerning. I denne kritiske situation er det lige så vigtigt, at der manes til besindighed fra politikerne, fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, fra kristne, muslimer, ateister og alle andre grupper, skriver Mogens Mogensen. Foto: PREBEN HUPFELD Denmark

Hvis det lykkes terrorister at skabe panik, heksejagt på muslimer eller voldelige konflikter mellem muslimer og ikke-muslimer, har de opnået deres mål, skriver Mogens Mogensen i sin blog

Lige så glædeligt det var at vågne op til et smukt snedækket landskab, ligeså trist var det at lukke op for radioavisen og høre den grimme nyhed om, at en somalier relateret til et terrornetværk havde forsøgt at dræbe tegneren Kurt Vestergaard. Heldigvis virkede politiets sikkerhedsforanstaltninger, så Kurt Vestergaard reddede livet og gerningsmanden blev arresteret.

En sådan terror-relateret forbrydelse kalder på en kraftig fordømmelse fra alle danskere. Mens fordømmelserne strømmer ind fra højre til venstre i det politiske spektrum, er det værd at bemærke, at to muslimske paraplyorganisationer, som til sammen repræsenterer det store flertal af muslimske organisationer i Danmark, var blandt de første til at fordømme angrebet på Kurt Vestergaard.

Zubair Hussain Butt udtalte som talsmand for Muslimernes Fællesråd udtalte i morgenradioavisen sin utvetydige afstandtagen fra og fordømmelse af mordforsøget på bladtegneren (se pressemeddelelse).

Og på Dansk Muslimsk Unions hjemmeside kan man læse en pressemeddelelse, hvor de på det kraftigste [tager] afstand fra angrebet og enhver form for ekstremisme, som leder til sådanne handlinger.

Der er imidlertid ikke kun brug for, at alle danskere står sammen om fordømmelsen af denne terrorrelaterede ugerning. I denne kritiske situation er det lige så vigtigt, at der manes til besindighed fra politikerne, fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, fra kristne, muslimer, ateister og alle andre grupper.

Hvis det lykkes terrorister at skabe panik, heksejagt på muslimer eller voldelige konflikter mellem muslimer og ikke-muslimer, har de opnået deres mål. Derfor er der brug for et lederskab, der maner til sammenhold og besindighed.

Mogens S. Mogensen er ph.d. og konsulent i interreligiøse spørgsmål. Du kan se hans blog her.