Hvorfor fortier vi mordforsøg på imamer?

Jeg har gennemtrawlet Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten og Politiken, men det nedslående svar var, at ”Desværre – der er ingen resultater af din søgning”, skriver Mogens Mogensen. - Foto: .

Nytårsaften blev der skudt gennem vinduet mod imamen i en moske i Malmø. Det er der bare ingen danske medier, der fortæller os om, skriver interreligiøs konsulent Mogens Mogensen

Hele formiddagen har jeg ledt og ledt på nettet. Men uanset hvor meget jeg higer og søger, ikke i gamle bøger, men i gamle netarkiver, har jeg ikke fundet det, jeg søger. Indrømmet, jeg er ikke nogen haj til at navigere rundt på nettet, men jeg bliver efterhånden mere og mere sikker på, at det slet ikke er der.

Jeg har gennemtrawlet Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten og Politiken, men det nedslående svar var, at Desværre der er ingen resultater af din søgning.

Når sagen åbenbart blev fortiet i de store aviser, så måtte jeg ty til den fremmeste forening for retten til at ytre sig og aflagde derfor Trykkefrihedsselskabet et virtuelt besøg. Her blev jeg budt velkommen med et flot citat af Orwell, som opmuntrede mig meget: Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre. Men dette selskab havde heller ikke benyttet deres frihed til at omtale historien.

I min desperation søgte jeg til sidst hjælp hos den alvidende Google, hvor jeg foretog en avanceret søgning. Jeg ville gerne have alle artikler på dansk inden for den sidste måned med begge ordene Malmø og moské, hvori der også indgik mindst ét af ordene imam, attentatforsøg, skud.

Jeg fik 68 søgeresultater, men ikke et eneste af dem refererede til den begivenhed, som fandt sted den 31. december 2009 i Malmø.

Svensk imam udsat for mordforsøg
Kl. 19 nytårsaften blev der (iflg. Expressen) skudt gennem vinduet mod moskeens imam. Skuddet, der blev affyret med et 9 mm våben, blev imidlertid afbøjet, da det gik igennem ruden, og imamen blev derfor kun ramt af splinter fra ruden. Det er ikke lykkedes politiet at pågribe gerningsmanden. Moskeen i Malmö blev bygget i 1983 og har siden været udsat for en række angreb, fx blev moskeen i 2003 forsøgt nedbrændt.

Hele Danmark og mange andre lande i Vesten har med god grund været opskræmt over den somaliske muslimske øksemands angreb på tegneren Kurt Westergaard. Heldigvis reddede Westergaard livet, og angrebet, der må forstås som et angreb på ytringsfriheden, er blevet fordømt fra alle sider, også fra de muslimske paraplyorganisationer i Danmark.

Men nu spørger jeg så: Hvorfor forties et mordforsøg i samme periode på en muslimsk imam i Malmø tilsyneladende fuldstændigt i Danmark, et mordforsøg, som kan tolkes som et angreb på religionsfriheden i vort naboland?

Mogens S. Mogensen er ph.d., ekstern lektor og interreligiøs konsulent. Du kan finde hans blog her.