Korstogsideologi og nationalkonservatisme bag terrorhandlingerne

Mogens S. Mogensen blogger om ideologien bag terrorhandlingerne i Norge på sin eftertanke.dk-blog Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Anders Breiviks terrorhandling er præget af korstogsideologi, mener ph.d Mogens S. Mogensen

I går kom det frem, at terroristen Anders Breivik kort før sin terrorhandling i Oslo offentliggjorde en bog på 1500 sider og en 12 minutters video om baggrunden for sin afskyelige handling.

Bogen, der har titlen 2083 A European Declaration of Independence blev sendt til det fremmedfjendske finske parti De sande finner, og videoen Knights Templar 2083, som sammenfatter bogens indhold, blev lagt ud på www.youtube.com.

Videoen er opdelt i fire dele. Første afsnit beskriver Den kulturelle marxismes fremvækst i Vesteuropa, og den kulturelle marxisme sættes her lig med den multikulturelle ideologi. Det er tankevækkende, at 1968 sættes som et negativt tidehverv i denne udvikling. Andet afsnit handler om Islamisk kolonisering og minder om meget af den islamofobi, som man møder hos de mest ekstreme islamkritikere.

Det tredje afsnit har titlen Håb. Breivik sætter sin lid til, at den unge generation vil begynde at følge principperne: styrke, ære, offer, martyrdom. Hvis vi ikke følger disse principper, skriver han, så vil vi se vor kultur og vort folk gå til grunde.

Kampen ses som et korstog mod islam, og derfor præsenterer han korstogstidens helte som forbilleder: Karl Martel, som besejrede muslimerne ved Tours i 723, El Cid, Richard Løvehjerte og polakken John Sobielski, som ved slaget i Wien i 1683 definitivt standsede muslimernes fremrykning i Europa. En særlig plads i historien tillægges tempelridderne, idet Breivik taler om sin bevægelse netop som Knights Templar.

Onward Christian Soldiers, skriver han. Europa vil blive muslimsk, medmindre det lykkes os at besejre den herskende multikulturelle klasse.

Der er brug for en modstandsbevægelse for at standse det europæiske folkemord.

Patriotiske vesteuropæere er i gang med at bevæbne sig selv til den uro, som vi kan være sikker på kommer, så længe det stadig er lovligt at erhverve skydevåben.

Breivik taler om en konservativ revolution, som begyndte i 1999:

De multikulturelle eliter vil blive besejret, og muslimer vil igen blive forvist fra Europa.

I det sidste afsnit, En ny begyndelse, minder Breivik om, hvad 380.000 vesteuropæiske nationalister eller flere kan udrette, hvis de forener sig under Knights Templars' banner og principper. Men før korstoget mod muslimerne kan påbegyndes, må den multikulturelle marxisme afmonteres.

Tempelriddere frygter ikke noget, fordi sjælen er beskyttet af troens rustning, lige som kroppen er beskyttet af en rustning af stål. En tempelridder frygter ikke døden, han tværtimod ønsker den. For gennem martyrgerningen er han helt og fuldt i stand til at tjene sin slægt på jorden lige som han kan være forvisset om at blive belønnet i Guds rige med en uforgængelige ære.

Det er ikke ulovligt at give udtryk for de islamofobe, højreekstremistiske, rabiat-kristelige holdninger, som Anders Breivik og andre med ham har, for vi har heldigvis ytringsfrihed i Vesteuropa.
Men de ord vi bruger, hele vor retorik, har en kraft i sig og kan inspirere til handlinger. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvordan den politiske retorik udvikler sig i Norge og i resten af Vesteuropa i disse år. Det er de allerfærreste, som vil sætte voldelige handlinger bag den aggressive retorik, men der vil sandsynligvis altid være enkelte svage eller skøre sjæle, som føler sig kaldet til at handle som det skete med Anders Breivik

Læs første indlæg, hvor Mogens S. Mogensen stiller skarpt på nationalkonservatismen her

Læs anden del af analysen her, hvor Mogens S. Mogensen beskriver, hvad han kalder for "korstogsideologi."

LÆS MERE OM TERRORSAGEN HER

Mogens Mogensen er ph.d. og interreligiøs konsulent