Kristen læge: Jeg vil have lov at tro, at Gud kan helbrede

Ateister skal ikke kunne få religion ud af det offentlige rum, mener kristen læge Hans Holmsgaard. Foto: Modelfoto:

Formand for Ateistisk Selskab Frank Grevil finder det sjofelt over for lægevidenskaben at hævde, at man kan helbrede ved troens magt. Jeg ønsker trosfrihed, skriver læge Hans Holmsgaard

Formanden for Ateistisk Selskab, Frank Grevil, vil ifølge dagens Kristeligt Dagblad (23. november 2012, red.) gerne have alle trossamfund til at trække sig så meget tilbage, at de respekterer det offentlige rum og håndterer religion som et privat anliggende.

Han finder det krænkende for ateister, at folk kommer og hiver en 2-3000 år gammel livsanskuelse frem og mener, at den kan besvare nutidige spørgsmål.

LÆS OGSÅ:Ateister bliver islamkritiske

Ateisme er også en trossag
Ateisme betyder ifølge encyklopædien afvisning af eksistensen af en personlig gud eller et højere styrende princip. Ateisme er således lige så meget en trossag som for eksempel kristendommen.

Jeg går ind for trosfrihed og vil kæmpe for ateisternes ret til at fremkomme med deres synspunkter, hvor de har lyst. Men jeg har meget svært ved at acceptere, at en trosretning (her ateismen) skal fratage andre trosretninger (her blandt andet kristendommen) retten til at være i det offentlige rum.

Jeg kan heller ikke forstå, hvordan det kan være krænkende for ateister, at andre mennesker kan have en kristen holdning.

Ligeledes skal Ateistisk Selskab have lov til at modarbejde fordomme om ateisme; men jeg er imod, at det skal have kontrol med undervisningen i friskoler.

LÆS OGSÅ:
To tredjedele af jordens befolkning kalder sig religiøse

Læger tror også på mirakler

Frank Grevil finder det sjofelt over for lægevidenskaben at hævde, at man kan helbrede ved troens magt.

Dette skulle være en underkendelse af hårdtarbejdende læger og forskere, der udvikler nye behandlingsmetoder.

Som kristen læge vil jeg have lov til at tro, at Gud kan gribe ind og helbrede, uden at dette er en underkendelse af den moderne lægevidenskab. Fremskridtene i lægevidenskaben - og i al anden videnskab skyldes i min optik, at Gud har skabt os med intelligens til at forske og fremskaffe ny viden.

Hvor Frank Grevil ønsker, at religionen skal spille den der lidt mere tilbagetrukne rolle, så ønsker jeg frihed til at give udtryk for det, jeg tror på.

Hans Holmsgaard er læge, tidligere formand for Kristelig Lægeforening og blogger.