Pias paraboler, patter og paranoide patienter

Først var det med forslaget om forbud mod paraboler i ghettoerne, og derefter ønsket om forbud mod Al Jazeera og Al Arabiya, så muslimerne ikke blev påvirket i ekstremistisk retning. At netop disse to kanaler tværtimod repræsenter et demokratisk fremskridt i Mellemøstens medieverden, lod Pia sig ikke distrahere af, skriver Mogens Mogensen. Foto: Foto: Malene Korsgaard Lauritsen

Indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed er jaget vildt i Dansk Folkepartis mediestunts, mener konsulent og blogger Mogens Mogensen

Hatten af for Dansk Folkeparti. Pia og hendes håndgangne mænd er fænomenalt dygtige til at komme i medierne. På bare tre uger har Pias parti sikret sig overskrifter i alle aviser og mange minutters taletid i de elektroniske medier.

Først var det med forslaget om forbud mod paraboler i ghettoerne, og derefter ønsket om forbud mod Al Jazeera og Al Arabiya, så muslimerne ikke blev påvirket i ekstremistisk retning. At netop disse to kanaler tværtimod repræsenter et demokratisk fremskridt i Mellemøstens medieverden, lod Pia sig ikke distrahere af. At et sådant forbud ville være en markant indskrænkning i den ytringsfrihed, som eller er helt ukrænkelig, når det gælder nedsættende ytringer mod muslimer, har Pias parti naturligvis heller ikke ladet sig forstyrre af.

Derefter var der kravet om, at den introduktionsfilm om Danmark, som indvandrere præsenteres for, skulle indeholde en sekvens med bare bryster, for på den måde at skræmme fundamentalistiske muslimer fra at slå sig ned i Danmark. At Dansk Folkeparti tidligere har kæmpet for at få indført et forbud mod topløse kvinder på danske badestrand, understreger blot Dansk Folkepartis evne til at udvikle en meget differentieret mediestrategi.

Endelig er der på det seneste kommet et krav om, at danske patienter skal have ret til ikke at blive behandlet af sundhedspersonale med tørklæde på, da tørklædet er et muslimsk symbol på undertrykkelse og intolerance. At der også er ikke-muslimske kvinder, som af praktiske og modemæssige grunde bærer tørklæder, og som (lige som muslimske kvinder) gerne vil have sig frabedt at blive betragtet som undertrykte, er et faktum, som de danske folkepartister ikke lader sig distrahere af.

Nu venter vi med spænding på, hvilke mediestunts Dansk Folkeparti vil fange danskernes opmærksomhed med i næste uge, og i de efterfølgende uger. Vi nærmer os folketingsvalget, og så skydes Dansk Folkepartis jagtsæson for alvor i gang. Her er indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed, jaget vildt, der hver uge må står for skud. Dansk Folkepartis demagogiske spindoktorer er dygtige folk, så mon ikke det nok skal lykkes dem at overgå de sidste tre ugers slagnumre.

At Pias paraboler, patter og paranoide patienter ikke har noget at gøre med de alvorlige politiske udfordringer, som det danske samfund står overfor i disse år, lader ikke til at anfægte Dansk Folkeparti, men spørgsmålet, er om vælgerne i det lange løb vil lade sig spise af med den slags letbenet underholdning? De romerske kejsere er kendt for at holde befolkningen i ro med brød og skuespil, Dansk Folkeparti forsøger sig med at skaffe opbakning fra vælgerbefolkningen alene med skuespil.