50 steder kristne ikke skal besøge

Engelsk biskop advarer om feriedestinationer, hvor kristne forfølges. - Foto: Eastop/stock.xchng.

Den engelske biskop Alan Smith advarer mod feriedestinationer, hvor kristne risikerer at blive forfulgt

Nordkorea topper listen som det værste land, hvad angår forfølgelse af kristne. Lige efter kommer Saudi-arabien og derefter Iran.

Og det er lande, man skal tænke sig om en ekstra gang, inden man rejser til, mener den engelske biskop Alan Smith. På baggrund af en liste over de 50 lande i verden, hvor kristne oplever mest forfølgelse, advarer han mod særlige feriedestinationer, skriver Religious Intelligence.

Listen med de 50 lande bliver hvert år udarbejdet af den kristne organisation Åbne Døre, der arbejder for forfulgte kristne verden over.

Kristne skal arbejde for retfærdighed
Men samtidig med advarslen påpeger biskoppen også, at kristne har et ansvar for mennesker i de lande, hvor der er mest forfølgelse.

- En del af vores kristne ansvar er at lære om andre dele af verden og arbejde for sandhed og retfærdighed. Vi må også støtte vores trosfæller i andre lande, hvoraf mange lider og må leve med trusler, siger han til Religious Intelligence.

Egypten: Ingen problemer her
Egypten er nummer 19 på listen, men ifølge landets turistbureau er der ingen fare på fære for de kristne.

- Der er absolut ingen forfølgelse af kristne i Egypten. Vi har en stærk kristen, koptisk befolkning. Vi har mange kristne monumenter. Jeg ved ikke, hvorfor de siger, der er forfølgelse her, siger en repræsentant fra bureauet.

Nordkorea værst
Sammen med listen over de 50 lande følger også en rapport fra Åbne Døre. Og i den kan man blandt andet læse, at mindst en fjerdedel af de kristne i Nordkorea sidder i politiske fængselslejre for deres tro, og at kun få slipper levende derfra.

Rapporten nævne også Maldiverne, der i turistbrochurer bliver beskrevet som et ferieparadis med sol, sand og hav.

Forbud mod omvendelse
"Islam er den officielle statsreligion, og alle indbyggere skal være muslimer. Landet benytter sig af sharia-lov, som forbyder omvendelse fra islam til andre religioner. Konvertitter kan miste deres statsborgerskab", står der i rapporten om det tropiske paradis.

"Det er forbudt at praktisere andre religioner end islm, som opfattes som et vigtigt redskab til at stimulere national enhed og opretholdelse af regeringens magt", står der videre.

Vil ikke påvirke ferieplaner
Det engelske rejsebureau Thomson Holidays mener dog ikke, forfølgelserne vil få indlfydelse på folks ferieplaner.

- Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle få betydning. Ikke med mindre flere folk finder ud af det, siger en talsperson.