Amerikansk imam vier homoseksuelle muslimer

Imam Dayaiee Abdullah vier både homoseksuelle og interreligiøse par, ligesom mænd og kvinder kan bede ved siden af hinanden til fredagsbønnen i moskeen i Washington D. C., USA. Arkivfoto. Foto: colourbox.com

Imam Dayaiee Abdullah fra Washington D. C. har indtil videre viet 50 homoseksuelle par og tilbyder ugentlig fællesbøn for homoseksuelle muslimer, hvor mænd og kvinder kan knæle side om side

Nogle gange dukker der ingen op til fredagsbønnen i det nordvestlige Washington D. C., og andre gange dukker der en 10-12 stykker op. Moskeen er et af de få steder i verden, hvor erklærede homoseksuelle er velkomne til fredagsbøn, men det er stadig tabubelagt at stå offentligt frem med sin seksualitet. Imam Dayaiee Abdullah tilbyder derfor rådgivning over Skype, hvor også homoseksuelle fra andre lande er velkomne til at henvende sig.

Der har været meget hate speech mod homoseksuelle. Jeg gør det arbejde, som de andre imamer nægter at udføre, siger han til Religion News Service. Udover at vie homoseksuelle vier han også gerne tværreligiøse par.

LÆS OGSÅ: Fransk imam vier homoseksuelle

Imam Dayaiee Abdullah blev født under navnet Sid Thompson i en baptistfamilie i Michigan. Som 15-årig fortalte han sine forældre, at han var homoseksuel, og han begyndte i en ung alder at kæmpe for homoseksuelles rettigheder. Det arbejde tog han med sig, da han som 29-årig konverterede til islam.

Han konverterede, da han studerede mandarin i Kina, hvor han stiftede bekendtskab med Uighur-muslimerne.

Jeg spurgte dem, om det var haram (den islamiske term for forbudt, red.) at være muslim og homoseksuel. Det svarede de nej til, fortæller han.

Imam Dayaiee Abdullah påpeger, at der intet sted i Koranen står, at man ikke kan være både muslim og homoseksuel og understreger, at Muhammed ville have udtalt sig om det, hvis han havde en holdning til det.

LÆS OGSÅ: Det siger trossamfundene om homoseksuelle vielser

Som religiøs leder såvel som regeringsleder havde han aldrig en retslig sag, der beskæftigede sig med homoseksualitet. Der er flere islamiske forskere, der understøtter denne pointe. Når det ifølge Koranen ikke er noget, han selv slog ned på, da må de senere fortællinger i Hadith være fabrikerede, har han tidligere udtalt i et interview til Metro Weekly.

En nylig undersøgelse fra Pew Reseach Center har vist, at otte ud af ti homoseksuelle anser islam og mormonisme for at være de mest fjendtligt stemte religioner over for homoseksuelle.

Det ønsker Imam Dayaiee Abdullah at ændre på, og han anser sig selv som en pioner med både en personlig og en spirituel mission.

Han er en af verdens eneste åbenlyst homoseksuelle imamer, men han har en allieret i den sydafrikanske imam Muhsin Hendricks, der ligeledes kæmper for at udbrede det budskab, at homoseksualitet og islam kan og bør forenes.

Imam Dayaiee Abdullah vier både homoseksuelle og interreligiøse par, ligesom mænd og kvinder kan bede ved siden af hinanden til fredagsbønnen i moskeen i Washington D. C., USA. Arkivfoto. Foto: Iris.