Ateistisk frontfigur: Derfor skal vores børn læse i Bibelen

"Jeg er lidt chokeret over, at et hvert skolebibliotek med respekt for sig selv ikke allerede er i besiddelse af et eksemplar. Kan det virkelig være sandt? Hvad mon de så har i stedet? Harry Potter? Bøger om vampyrer?," lyder det fra den kendte britiske ateist Richard Dawkins. Foto: Wikimedia Commons

En af verdens mest profilerede ateister, den britiske biologiprofessor Richard Dawkins, støtter det britiske undervisningsministeriums projekt med at uddele gratis bibler til alle Storbritanniens statsejede skoler

Det britiske undervisningsministeriums projekt med at uddele gratis bibler til samtlige statsejede skoler på folkeskole- og gymnasieniveau har fået støtte fra uventet kant. I en klumme i avisen The Guardian bakker Richard Dawkins op om idéen. Richard Dawkins skriver blandt andet:

Jeg er lidt chokeret over, at et hvert skolebibliotek med respekt for sig selv ikke allerede er i besiddelse af et eksemplar. Kan det virkelig være sandt? Hvad mon de så har i stedet? Harry Potter? Bøger om vampyrer?

I alt skal der deles 24.000 bibler ud. Det er alle kopier af King James-Bibelen fra 1611, og uddelingen sker som et led i fejringen af 400-års jubilæet for udgivelsen. Det skriver The Christian Post.

Undervisningsminister Michael Gove er ankermand på projektet. Han har flere gange understreget, at uddelingen af bibler er begrundet historisk og kulturelt snarere end religiøst. Projektet er blevet kritiseret fra flere sider for at være religiøst begrundet, og derfor glæder Michael Gove sig over støtten fra Richard Dawkins, skriver Huffington Post.

Selv skriver Richard Dawkins i sin klumme i The Guardian:

Jeg har min egen plan med at støtte regeringens uddeling af bibler. Folk, der ikke har en grundig indsigt i Bibelen er blevet vildledt til at tro, at den er en guide til god moral. Jeg har endog hørt kynikere bemærke, at uden Bibelen som moralsk kompas, vi folk kaste sig ud i et orgie af død, vold og mord. Men den bedste medicin mod dette falskneri er selv at læse Bibelen.

Et eksempel på ovennævnte medicin er ifølge Dawkins buddet om at holde hviledagen hellig:

Dette bud ses på med så stor vigtighed (som i parentes bemærket vores børn vil finde ud af, når de flokkes på skolebiblioteket for at læse den udsendte bibel), så en mand, der blev fanget i at samle kviste på sabbatten, blev henrettet ved stening af lokalsamfundet naturligvis på direkte ordre fra Gud.

Selvom Dawkins mener, at det kan være lærerigt for eleverne at læse de udsendte bibler, så tvivler han på, at de vil blive læst særlig meget i praksis.

Bibelprojektet koster, hvad der svarer til 3,4 millioner kroner, og det er finansieret af private bidrag. Uddelingen startede 14. maj, og alle bibler forventes uddelt ved udgangen af maj.

"Jeg er lidt chokeret over, at et hvert skolebibliotek med respekt for sig selv ikke allerede er i besiddelse af et eksemplar. Kan det virkelig være sandt? Hvad mon de så har i stedet? Harry Potter? Bøger om vampyrer?" lyder det fra den kendte britiske ateist Richard Dawkins. Foto: Wikimedia