Avis: Moské for homoseksuelle åbner i Frankrig

Muslimer i bøn

I et buddhistisk tempel åbner homoseksuel muslim egen moské sidst på måneden, skriver avis

Franske Mohammed Ludovic Lutfi Zahed er homoseksuel og muslim. To i mange henseende uforenlige størrelser, men sådan behøver det ikke at være, mener han. Længe har han kæmpet for et sted, hvor muslimer med homoseksuelle følelser skal kunne mødes og dele deres tro.

LÆS OGSÅ: "Homoseksualitet er en skadelig lyst"

Den 30. november går hans drøm i opfyldelse. Han åbner en moské for homoseksuelle. Stedet bliver et buddhistisk tempel, der stiller et rum til rådighed, og ydermere vil mænd og kvinder kunne tilbede i fælleskab.

"I normale moskeer skal kvinderne sidde bagerst og bære tørklæde. Og homoseksuelle mænd er bange - for både verbal og fysisk aggression," siger han til avisen The Daily Hürriyet.

LÆS OGSÅ: Islam forbyder homoseksuelle ægteskaber

Ideen om den særlige moske kom til ham på en pilgrimsfærd til Mekka, den såkaldte "hajj".

LÆS OGSÅ: De 10 vigtigste ting at vide om den muslimske pilgrimsfærd hajj

"Da indså jeg, at der var et stort behov for en moské for homoseksuelle muslimer, der ønsker at udføre deres bønner," siger han til avisen.

Selv har han ikke haft nemt ved at kombinere sine homoseksuelle livsstil og den tro, som han har dyrket, siden han var 12 år gammel.

"Efter min første nat med en mand indså jeg, at jeg var bøsse. Jeg fandt ud af, at jeg havde undertrykt mine følelser med islam," siger han.

LÆS OGSÅ
: Franske trossamfund vil høres om homoseksuelle ægteskaber

Til at starte med skal de homoseksuelle muslimer mødes til fredagsbøn. På sigt er det tanken, at der også skal foretages vielse af homoseksuelle par i moskeen.