Baptister i USA: Gå i kirke og vind et våben

Foto: Iris

Baptistkirker i Kentucky afholder arrangementer, hvor ikke-troende har mulighed for at vinde et våben. Dette skal vække folks interesse for kirken og troen. Præster fra andre baptistkirker kritiserer initiativet for at være i modstrid med Bibelens lære

Begynd at gå i kirke og få et skydevåben. Det er tilbuddet hos en gruppe baptister i det sydlige USA.

Sammenslutningen af baptistkirker Kentucky Baptist Convention vil gerne have ikke-troende amerikanere til at gå i kirke, og for at tiltrække nye medlemmer har man startet et initiativ, som organisationen kalder "at række ud til bondeknolde". Det skriver The Courier Journal.

Kentucky Baptist Convention har haft en række middagsarrangementer hvor folk, der ikke er kirkegængere, kan få et gratis måltid og automatisk deltage i en konkurrence om at vinde et våben. Dette kan for eksempel være en ny riffel eller en bue til jagt.

Kirkerne har fået doneret våben fra forretningsfolk med en tilknytning til kirken, og til middagsselskaberne bliver der trukket tilfældigt lod mellem deltagerne. Den, der vinder, vil så blive fotograferet i kirken med sit nye våben.

Det sidste arrangement var ifølge kirken en succes, da 61 af de 500 fremmødte ønskede at gå i kirken efterfølgende. Det fortæller tidligere præst og nuværende leder af Kentucky Baptist Conventions evangelisations-arbejde, Chuck McAlister:

Det er en brobygning til folk uden for kirken, så de kan høre, hvad vi har at sige, fortæller han.

En kontroversiel idé
Præster fra andre kirker undrer sig over tilbudet om våben til nye kirkegængere.

Hvor er det ironisk at bruge våben til at lokke folk til at høre et budskab om Jesus, som jo sagde: 'Stik dit sværd i skeden', siger præst i Louisvilles independent Highland Baptist Church, Joe Phelps til The Courier Journal.

Andre mener, at det er i modstrid med Bibelens lære om forholdet til vores næste:

Kirker bør ikke opmuntre folk i deres menighed til at bevæbne sig mod deres næste, men elske deres næste. som Jesus opfordrer os til, siger præst i New Union Church i Kentucky Nancy Jo Kemper.

Her kan du se en video, hvor præsten Chuck McAlister fortæller om initiativet.