Bombe-mistænkt endelig begravet

Her ses protester udenfor en bedemandsforretning, hvor de protesterende mente at vide, at den afdøde bombemistænkte Tamerlan Tsarnaevs skulle befinde sig. Nu er han begravet, oplyser myndighederne Foto: JESSICA RINALDI Denmark

Familien til den afdøde og forhadte terrormistænkte Tamerlan Tsarnaev har kæmpet for at finde et gravsted til ham. Nu er der endelig fundet en løsning

Flere udenlandske medier skriver, at den ene af de mistænkte bag bombeangrebet ved Bostons maraton den 15. april nu endelig er blevet begravet. Det har ellers taget mange uger at finde et hvilested til den terrormistænkte Tamerlan Tsarnaevs lig.

Ingen grav til bombemand
Tsarnaev er mistænkt for - sammen med sin yngre bror - at stå bag de bomber ved Bostons maraton, som dræbte tre og sårede over 250 mennesker. Den 26-årige Tsarnaev blev fire dage efter bombeaktionen dræbt i en ildkamp med politiet. Tsarnaevs 19-årige bror Dzhokhar er nu fængslet og anklaget for bombeangrebet.

LÆS OGSÅ: Bomber i Boston: Hvad har de med islam at gøre?

Efter liget af Tsarnaev blev frigivet fra politiet, var det svært at finde en bedemand, der ville opbevare liget og arrangere begravelsen. Bedemandsfirmaet Graham Putnam & Mahoney påtog sig dog opgaven. Det førte til protester uden for firmaets bygning i Worcester, Massachusetts, hvor den afdøde blev opbevaret. De protesterende mente ikke, at Tsarnaev skulle begraves i amerikansk jord. Det var også svært for bedemændene at finde en kirkegård, der ville lade liget begrave. Det skriver USA Today.

Myndighederne ville ikke hjælpe, da man mente, at begravelsen var et familieanliggende. De frarådede dog at lade liget begrave i lokalområdet, da det ville oprøre mange borgere.

Tjetjensk muslim
Tsarnaev er muslim og må derfor ikke kremeres, men skal begraves i jorden.

Tsarnaev kom fra den russiske republik Tjetjenien, og hans mor så gern, at liget blev sendt til Rusland. Tsarnaevs onkel mente dog, at Tsarnaev skulle begraves i Massachusetts, hvor han har boet de sidste mange år.

LÆS OGSÅ: Efter Boston-bomberne: Amerikanerne afviser sammenhæng mellem islam og vold

En løsning
Nu er der dog fundet en løsning på problemet. Politiet offentliggjorde den 9. maj en pressemeddelelse, hvor der stod, at den afdøde ikke længere er i Worcester og nu er begravet.

I pressemeddelelsen står videre:

Som et resultat af vores opfordring om hjælp fra befolkningen trådte et modigt og medfølende individ frem og gav den hjælp, der skulle til for at give den afdøde en ordenlig begravelse.

Detaljerne, om hvordan begravelsen kom i stand, er ikke offentliggjort. Politiet har heller ikke offentliggjort, hvor Tsarnaev er blevet begravet.