Bro lyser for Moder Teresas 100 år

Den afdøde Moder Teresas 100-års fødselsdag markeres på Peace Bridge over Niagara-floden mellem Canada og USA Foto: Nordfoto

En blå-hvid illumination af Peace Bridge mellem USA og Canada skal markere 100-års dagen for Moder Teresa i stedet for Empire State Building

Den 26. august 2010 mindes den afdøde nonne Moder Teresa (1910-1997) ved en storslået lyssætning på Peace Bridge (Fredens Bro, red.), der krydser Niagara-floden mellem byerne Buffalo i USA og Fort Erie i Canada. Denne dag ville hun nemlig være fyldt 100 år. Det skriver Catholic News Agency.

Broen vil blive illumineret i blå og hvide farver for at symbolisere farverne for ordenen Missionaries of Charity som Moder Teresa tilhørte.

MINDET:Tænd et lys for Moder Teresa

Den velsignede Moder Teresas liv var et strålende eksempel på Kristi lys, der nåede ud til folk overalt og udbredte kærlighed og fred i verden. Illumineringen af Peace Bridge, som spænder over to stifter og to lande, skal symbolisere dette lys, der rækker ud over kløften til alle mennesker, siger Wayne Kirkpatrick, der leder det canadiske St. Catherines stift og sammen med biskoppen af Buffalo, Edward U. Kmiec, har anmodet myndighederne om markeringen.

Catholic League for Religious and Civil Rights bad ellers tidligere i år ejerne af Empire State Building om en lignende illumination af New Yorks højeste skyskraber, men fik afslag. Empire State Building lyser hver nat i forskellige farver for en sag, en person eller en begivenhed.

LÆS OGSÅ: Empire State siger nej til moder Teresa

Afslaget har skabt protester blandt titusinder af katolikker. Bygningsejeren Anthony E. Malkin har som svar på protesterne meddelt, at den privatejede bygning har en tradition for at markere religiøse helligdage såsom den kristne påske og jul, den jødiske hanukkah og den muslimske eid al-fitr, men at den "har en specifik politik imod nogen som helst anden belysning for religiøse figurer eller anmodninger fra religioner og religiøse grupper".

Catholic League vil i stedet afholde en demonstration foran Empire State Building den 26. august.

Og så vil Peace Bridge altså lyse til ære for hende.

Hendes ånd lever stadig gennem de mange liv, hun prægede, og jeg er taknemmelig for, at denne særlige konstruktion vil ære hende i den specielle anledning, siger biskop Kmiec om illuminationen af Peace Bridge.

Det avancerede lyssystem på broen, der kan gløde i mange farver og mønstre, anvendes for eksempel ved særlige amerikanske og canadiske højtider.