Der er travlt på pavens postkontor

Et billede af den populære pave Frans, da han ankom til Peterspladsen d. 22. januar i år. Foto: ANDREAS SOLARO/ Denmark

På pave Frans postkontor læser fire ansatte næsten 1000 breve adresseret til den katolske kirkes overhoved hver dag

Hvem modtager flest breve i verden? Ifølge det amerikanske postvæsen U.S. Postal Service modtager de flere millioner breve om året, som er adresseret til julemanden. Han topper dermed listen.

På den front er der lang vej til toppen for pave Frans, selvom han modtager omtrent 300.000 breve om året. Men hvor julemanden på magisk vis får læst alle sine breve ved hjælp af sine dygtige nisser, har pavens postkontor kun fire ansatte, selvom paven modtager flere breve end nogensinde.

Giuliano Gallorini, som er chef for pavens postkontor, siger ifølge Reuters til Vatikanets tv-station CTV, at de mange breve er et tegn på de ekstra svære tider, vi lever i. Brevene omhandler både sygdom, men også økonomiske problemer er fremherskende, fortæller Gallorini.

SE OGSÅ:Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er Superpaven

Det er dog de breve, som drejer sig om åndelige spørgsmål, der anses for at være de vigtigste. Og de mest personlige og seriøse af denne type udvælges af Gallorini og hans ansatte, der herefter giver dem til pavens to præstesekretærer, som giver dem til paven selv.

Men der er også de problemer, paven ikke kan løse, som for eksempel netop økonomiske problemer. Sådanne videresendes til de katolske velgørenhedsorganisationer, som vurderer, hvordan kirken bedst kan være til hjælp.

Alt imens den katolske kirke altså prøver at få læst så mange breve som muligt, arbejder Giuliano Gallorini og hans tre medansatte på overtid i et lillebitte kontor, hvor gulvet er fyldt med kasser, der indeholder alt fra bønner til bekendelser.

Og man kan selvfølgelig spørge, om ikke det ville lette byrden, hvis pave Frans fik en e-mail. Ifølge Catholic News Service har man forsøgt sig med e-mail, men kun med det resultat, at ingen bønner blev læst eller hørt, fordi serverne brød sammen.

Men paven er også af den opfattelse, at de breve, som er håndskrevet, fortjener ekstra opmærksomhed, fordi folk rent faktisk tager sig tid til at skrive dem.

Andre læser lige nu