Flertal imod omskæring af drenge i Tyskland

Forskellige religiøse traditioner som jødedom og islam forbindes gerne med omskæring af børn. Ifølge et flertal af tyskerne bør det gøres ulovligt. - Foto: stock.xchng.

Det tyske folk har en anden holdning til omskæring end deres politiske og religiøse ledere

Blandt andet jødiske og muslimske drengebørn omskæres; får et stykke af forhuden klippet af. Sådan har det været i tusinder af år - men det bør være slut nu.

Det mener et flertal af tyskerne ifølge en ny meningsmåling foretaget af analyseinstituttet TNS Emnid for nyhedsmagasinet Focus.

Hele 56 procent af de adspurgte siger, at de støtter op om en retsafgørelse i sidste uge, som erklærede omskærelse ulovlig.

LÆS OGSÅ: Forbud mod omskæring vil kriminalisere tusinder

Kendelsen blev afsagt af en domstol i byen Köln i forrige uge. Domstolen mente, at omskæring af drenge, der er for unge til selv at kunne afgøre, om de ønsker at gennemgå operationen, juridisk set svarer til grov legemsbeskadigelse.

LÆS OGSÅ: Tysk domstol stempler omskærelse som vold

Jødiske organisationer i Tyskland protesterede mod afgørelsen og modtog støtte fra tysktyrkiske og islamiske organisationer.

- Vi taler om en harmløs procedure, der er en flere tusind år gammel tradition, sagde den muslimske talsmand Ali Demir.

LÆS OGSÅ: "Det eneste rigtige er at forbyde omskæringer"

Leder af de tyske jøders centrale råd, Dieter Graumann, fortalte Focus, at omskæring ikke er ulovligt i et eneste land i verden. Rabbiner David Goldberg, der udfører omskæringer, kalder domsafsigelsen i Köln for "et frækt angreb på religiøs frihed".

35 procent af tyskerne mener ifølge meningsmålingen, at omskærelse er i orden.

LÆS OGSÅ
: "Omskæring er et tegn på, hvem vi er"

LÆS OGSÅ: To uger gammel dreng død efter omskæring