Fodboldspiller fyret for ikke at faste

Den iranske fodboldspiller Ali Karimi, som er blevet beskrevet som "Asiens Maradona" er blevet fyret fra sin klub Steel Azin FC for ikke at faste under muslimernes hellige måned, ramadanen. Foto: Foto:

Asiens svar på Maradona er blevet fyret af sin iranske klub for ikke at faste under ramadanen

Den iranske fodboldklub Steel Azin FC meddeler på sin hjemmeside, at den har måttet afskedige en af sine spillere, fordi han har nægtet at faste under den muslimske højtid ramadanen. Det skriver The Independent.

Det drejer sig om midtbanespilleren Ali Karimi, som i 2004 blev kåret som årets spiller i Iran og er blevet udråbt til Asiens svar på Maradona.

Ali Karimi, der har den tredjehøjeste målscore på det iranske landshold, spillede også et par år for den tyske bundesligaklub Bayern-München. Her nåede han 50 kampe og scorede fire mål.

På Steel Azin FCs hjemmeside hedder det, at klubben var "tvunget til at fyre en af sine spillere, Ali Karimi, for ikke at adlyde og for ikke at faste under ramadanen", hvor muslimer faster fra solopgang til solnedgang.

Den 31-årige Karimi nægter at have gjort noget forkert:

"Jeg er muslim, og jeg tror på religiøse spørgsmål", udtaler han.

sin hjemmeside retter han et skarpt angreb på sin nu tidligere klub og ikke mindst dens præsident Mostafa Ajorlou, der er en tidligere embedsmand i Irans Revolutionære Garde.

Sidste år bar Ali Karimi det grønne armbind på fodboldbanen, der repræsenterer modstanden mod præsident Ahmadijenads administration.