Guds selvbiografi boykottes

Det sidste testamente - en selvbiografi af Gud. Med David Javerbaum. På dansk ved Jakob Vølver. Politikens Forlag. Foto: Bogforside.

Verdens største supermarkedskæder boykotter nyudgivet selvbiografi af Gud for ikke at støde kunderne

På trods af mange selvbiografiers store popularitet vurderer de amerikanske supermarkedskæder Walmart og Target at det nyeste guddommelige skud på stammen ikke skal kunne købes i deres butikker, skriver Politiken. Butikscheferne er bange for, at The Last Testament: A Memoir, (Det sidste testamente: En erindring, red.) vil støde kunderne.

Selvom detailhandlens sværvægtere altså ikke kan se det morsomme i den nye bog, er boykotten endnu ikke nået ud over USA's grænser. Biografiens jordiske forfatter, David Javerbaum, fortæller dog til New York Magazine, at han ikke regner med, at Vatikanet vil komme med en forespørgsel om udgivelse i den nærmeste fremtid.

Samarbejdet mellem Gud og den Emmy-vindende komiker David Javerbaum, som i flere år har været chefproducer på det satiriske nyhedsprogram The Daily Show, har tilsyneladende været en succes.

I et interview med Huffington Post afslører David Javerbaum, at Gud fik både Moses, Jesus og Mohammed til at gennemlæse bogen, inden den gik i trykken.

De syntes alle, at bogen var fremragende. Men okay, de synes også, at alt, jeg gør, er fantastisk, meddeler Gud til Huffington Post Comedy.

45.000 personer er tilsyneladende enige, eftersom de i løbet af det sidste år trofast har fulgt Gud alias @TheTweetOfGod udsende omkring 4.000 små humoristiske beskeder om verdenssituationen på det sociale internetmedie Twitter.

Politikens forlag, der udgiver bogen i Danmark, beskriver Det sidste testamente som en hudløst ærlig biografi, der vidner om en gud, som lever sit liv på kanten.

Vi får lov til at kigge med bag forhænget hos Gud og hører, skriver forlaget, den sande historie om de første mennesker på Jorden, Adam og Erik:

Adam og Erik var et bøssepar med grønne fingre, der skulle holde Edens Have ved lige, men som stort set ikke lavede andet end at komme hinanden ved i en nærliggende plantage.

I den danske udgave af Det sidste testamente, der er bearbejdet af Jakob Vølver, reflekterer Gud over fænomener som Himmelbjerget og Moses Hansen, ligesom han giver sig tid til at forklare, hvorfor Bornholm ligger så langt væk.