Hasidiske jøder betaler op til 7000 dollars for skæg-transplantationer

Det nye album fra Bruce Springsteen er fuldt af kritik mod dem, der udnytter andre mennesker skånselsløst i pengenes navn. – Foto: ANDREW KELLY/INSIDER IMAGES HO/ Denmark

Hippe og modebevidste unge mænd, der gerne vil ligne skuespillere, og hasidiske jøder, som går efter et traditionelt religiøst udseende, er blevet en god forretning for plastikkirurger i New York

Hvad gør man, hvis kraftig hår- og skægvækst er en fordel for at kunne leve op til sin religions forskrifter og traditioner, og man ikke selv kan præstere denne vækst?

I Brooklyn, New York, er der efterspørgsel efter en helt særlig operation hos plastikkirurger, nemlig skæg-transplantation. En operation, der er populær hos både hasidiske jøder og hipstere. En komplet transplantation af skæg kan koste op mod 7.000 dollars, svarende til lige i underkanten af 38.000 kroner. Det skriver The Jewish Daily Forward.

Kundelisten tæller et stigende antal hasidiske jøder, som begrunder deres besøg hos plastikkirurgen religiøst. Disse unge jødiske mænd vil gerne have bakkenbarter eller payot - de traditionelle jødiske sidekrøller for at fuldbyrde deres religions traditionelle udseende på mest fuldkommen vis.

For de unge hipstere, der ønsker en kraftigere skægvækst, handler det om at være moderigtige og hippe. Blandt den type kunder er mange unge mænd i 20erne eller 30erne med et særligt øje for detaljer, fortæller kirurgen Dr. Yael Halaas til dnainfo.com og henviser til de mange arkitekter og kunstnertyper, som kommer til hans klinik på Manhattan fra bydelene Williamsburg, Park Slope og Bushwick, hvor det skæggede look er særligt efterspurgt. Mange af disse hipstere fremhæver ofte skuespillere som George Clooney og Ryan Gosling som deres forbilleder.

Til den brogede flok af kunder, der gerne vil have en art skægtransplantation, hører også almindelige mænd, som bare gerne vil have et skæg, så de selv kan bestemme, om de vil have fuldskæg eller ej, men også kvinder, der undergår kønsskifteoperationer.

Kirurgen Dr. Jeffrey Epstein fortæller til dnainfo.com, at han ikke gennemførte mere end et par håndfulde skægtransplantationer om året for ti år siden, men at han nu snitter tre operationer om ugen.

LÆS OGSÅ: Tæt på hasidiske jøders traditioner og værdier

Close up of Hassidic Jews in London Foto: Janine Wiedel