Indiske myndigheder bag vold mod kristne

Et folketribunalet opfordrer den indiske regering til at foranstalte en undersøgelse af hindu-ekstremisters vold mod kristne. Foto: Googlemaps

Et folketribunal i staten Orissa anklager efter undersøgelser myndighederne for deltagelse i religionsforfølgelse

En folketribunal, der har afhørt vidner, som var ofre for antikristen vold i den østlige delstat Orissa i Indien i 2008, anklager myndighederne for at have forværret lidelserne hos dem, der blev angrebet. De fastslår, at der er en chokerende grad af uvilje hos myndighederne, herunder politiet, i bes-stræbelser på at blokere for opklaring og ansvar. Det skriver Ekklesia

Tribunalet gennemførtes den 22.-24. august i New Delhi. Juryens leder, A.P. Shah, der er pensioneret højesteretsdommer, erklærede efter høringerne, at han som inder måtte bøje sit hoved i skam.

Tribunalet opfordrer den indiske regering til at foranstalte en undersøgelse af hindu-ekstremisters vold mod kristne efter mordet på hindulederen Swami Lakshmanananda i august 2008. Regeringen i Orissa har tidligere anerkendt 42 dødsfald, men vidner har over for tribunalet fastslået, at flere end 90 kristne er blevet dræbt og flere end 300 kirker og kristne huse er blevet plyndret og ødelagt, mens flere end 54.000 mennesker er blevet drevet fra hus og hjem.

Blandt vidnerne for tribunalet var den katolske ærkebiskop af Cuttach-Bhubaneswar, Raphael Cheenath, Han erklærede, at målet er at bringe den fulde sandhed om forfølgelserne frem og sikre retfærdighed og sikkerhed for ofrene.