Kun få amerikanere prioriterer tro højest

Nu undersøgelse viser, at blot 12 procent af amerikanerne regner troen som vigtigste prioritet i deres liv, og det til trods for, at 90 procent identificerer sig med en religion. Foto: .

Ny undersøgelse viser, at kun 12 procent af amerikanerne angiver troen som højeste prioritet i deres liv

Ifølge CIA World Factbook identificerer næsten 90 procent af befolkningen i USA sig selv med en eller anden religion. Men spørger man dem, hvad der har topprioritet i deres liv, så er det kun 12 procent, der peger på tro. Det viser en ny undersøgelse, skriver The Christian Post.

Undersøgelsen fra researchorganisationen Barna Group baseres på svar fra cirka 1000 tilfældigt udvalgte amerikanere. Formålet med analysen er at belyse, hvad amerikanerne prioriterer højest i disse år, hvor landet er præget af økonomisk krise. Her svarer 12 procent, at de prioriterer tro højest, hvilket er mindre end både familie (45 procent), helbred (20 procent) og økonomisk formåen (17 procent).

De 12 procent dækker over et spektrum, hvor 39 procent af evangelikale kristne sætter religion som topprioritet, men kun 4 procent af katolikkerne gør det samme. Protestanter finder man nogenlunde midt imellem, hvor 18 procent har sat deres tro som topprioritet.

Set i forhold til lignende undersøgelser fra tidligere år er valget af tro som topprioritet det mest omskiftelige parameter. Der kan være store udsving fra år til år, og sammenhængen mellem landets økonomi og befolkningens prioritering af religion er endnu ukendt.

Andre læser lige nu