Marokko udviser kristne

Kristne bliver udvist af Marokko Foto: Brian Bergmann

Med otte nylige udvisninger er tallet siden marts oppe på 128

Marokkos myndigheder har netop udvist otte kristne. Det er den tredje bølge af udvisninger og bringer tallet op på 128 siden marts i år.

I den sidste gruppe er blandt andet to kvinder, der er gift med marokkanske kristne. Det får landets kristne til at frygte, at formålet er at chikanere landets lille, men voksende kristne menighed. De er alle i farezonen, fordi de sidste udvisninger gælder gifte borgere.

En af de udviste kvinder, en libaneser, fik for kort tid siden en diagnose for cancer. Hun og hendes marokkanske mand har en datter på 6 år, som hun ikke fik lov at tage med sig. En anden, 31-årige Sara Domene, der er spansk, arbejdede som sproglærer i Vestsahara, der er et territorium under marokkansk overhøjhed.

Andre udviste stammede fra Frankrig, Egypten, Libanon, Schweiz, Nigeria og Spanien. De marokkanske myndigheder indkaldte de udviste til at møde på diverse politistationer. Her fik de at vide, at de var uønskede i landet, fordi de truede landets orden. De fik nøjagtigt 48 timers frist til at forlade landet.

Kilder i Marokko oplyser, at udvisningerne først og fremmest sker fordi de udviste kristne mistænkes for at få andre til at konvertere til kristendommen, hvilket er forbudt. Men for juridisk at kunne retfærdiggøre sig vælger myndighederne i stedet at anklage dem for at true landets sikkerhed.

I april i år støttede omkring 7000 muslimske ledere med deres underskrifter udvisningerne. De anklager de kristne for "plyndringer" og religiøs terrorisme. Det skete som led i et nationalt forsøg på at presse kristne marokkanere til at konvertere til islam. Man regner med, at der er omkring 1000 kristne i landet.