Russell Crowe spiller Noa i ny Hollywood-film

Den new zealandske skuespiller Russell Crowe har fået hovedrollen som Noa i ny film om Noas Ark. Hollywood-filmen forventes at have premiere 28. marts 2014.

Den amerikanske skuespiller Russell Crowe har fået hovedrollen som Noa i ny film om Noas Ark. Hollywood-filmen forventes at have premiere 28. marts 2014

En ny bibel-film produceret i Hollywood er på vej. Denne gang er det fortællingen om Noa, som bygger en stor ark for at redde menneskeheden fra udslettelse, der skal filmatiseres. Det bliver den New Zealandske skuespiller Russell Crowe, som skal spille rollen som Noa i filmen. Crowe har tidligere vundet adskillige priser for sine skuespillerpræstationer, blandt andet en Oscar for sin hovedrolle i filmen Gladiator i 2001.

LÆS OGSÅ: Spielberg vil genindspille De Ti Bud

Filmen bygger på beretningen fra 1. Mosebog i Det Gamle Testamente, hvor Gud vil udslette menneskeheden, fordi menneskene er onde. Men Noa finder nåde for Guds øjne, hvorfor Gud beder Noa bygge en ark, hvor hans familie og ét par af hver dyreart kan søge skjul, når det store regnvejr starter. Gud lader det regne i 40 dage, og da regnen stopper, er det kun Noas familie og dyrene, som har opholdt sig på arken, der har overlevet. Filmen vil ifølge pressemeddelelsen lægge sig tæt op ad den bibelske fortælling.

Det bliver Darren Aronofsky, som også har instrueret filmen Black Swan, der skal instruere filmen om Noa. Aronofsky, som er spændt på at skulle arbejde med den episke beretning, er entusiastisk over, at Crowe skal spille hovedrollen i den store film:

Jeg er så glad for at skulle opleve dette eventyr sammen med Russell Crowe. Det er hans enorme talent, som hjælper mig med at kunne sove om natten. Jeg glæder mig til at blive begejstret over hans talent hver dag, fortæller instruktøren i en pressemeddelelse udsendt af Paramount Pictures, der financierer filmen sammen med New Regency.

LÆS OGSÅ: Syndfloden er over os

Filmen om Noas ark, som forventes at have premiere den 28. marts 2014, lægger sig i en bølge af bibelske film. Således er den amerikanske instruktør Steven Spielberg i gang med at filmatisere den bibelske beretning om Moses, som udfrier jøderne fra slaveriet i Egypten. Spielberg-filmen forventes at have premiere i løbet af 2013 eller 2014.

Optagelserne til filmen om Noas ark, som begynder i juli, finder sted i New York og på Island.

Den amerikanske skuespiller Russell Crowe har fået hovedrollen som Noa i ny film om Noas Ark. Hollywood-filmen forventes at have premiere 28. marts 2014. Foto: LEON NEAL Denmark