Saudi-Arabiens religiøse politi fordømmer Twitter-brugere

Erfaringen er, at hverdagsmødet mellem danskere og indvandrere er en gensidig gevinst.

Saudi-Arabiens religiøse politi udtaler, at enhver, der bruger de sociale medier, har mistet denne verden og sit efterliv

Lederen af Saudi-Arabiens religiøse politi Sheikh Abdul Latif Abdul Aziz al-Sheikh har advaret Saudi-Arabiens borgere mod at bruge Twitter. Sheikh udtaler, at enhver, der bruger de sociale medier - især Twitter - "har mistet denne verden og sit efterliv". Det skriver BBC.

Sheikhs kommentarer lyder som et ekko af de kommentarer, som imamen ved Masjid al-Harâm i Mekka brugte en prædiken i april, og som blev set af millioner på TV, for at advare om, at Twitter var en trussel mod den nationale enhed, siger BBC's korrespondent Sebastian Usher til BBC.

Tidligere havde Saudi-Arabiens stormufti kaldt Twitter-brugere "tåber". Ifølge Sebastian Usher er disse retoriske angreb en del af en samlet offensiv som følge af en bekymring for, at saudierne bruger Twitter til at diskutere politiske og andre følsomme emner.

Saudi-Arabien er ifølge Sebastian Usher det land i verden, hvor udbredelsen af Twitter er i størst fremgang, og i den senere tid er der blevet tweetet protester og oploaded billeder direkte fra retssale af menneskerettighedsaktivister på anklagebænken.

Som reaktion herpå har myndighederne gjort det vanskeligt for Twitter-brugerne ved at tage et skridt hen imod en sammenknytning af deres Twitter-konto og deres saudiske ID-nummer. En række web-aktivister er blevet tilbageholdt, herunder mindst én for påstået apostasi (frafald fra islam), en anklage, der kan give dødsstraf.

Dog er der også nogle fra den saudiske elite, der har advaret mod at gå for hårdt mod brugere af sociale netværk. Milliardær og forretningsmand prins Alwaleed Bin Talal, der præsenterer sig selv som reformist, har kaldt forsøg på at begrænse de sociale medier som en tabt kamp.