Scientology går til angreb på ny film

-- Foto: DANIEL DAL ZENNARO Denmark

Parallellerne til Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard i den nye film The Master har skabt røre blandt scientologerne. De har planlagt en kampagne mod filmen The Master, og holdet bag produktionen øger nu sikkerhedsforanstaltningerne

Scientology-medlemmer er vrede over ny film, som, de mener, portrætterer deres grundlægger L. Ron Hubbard. Protesterne mod filmen The Master kommer efter, at den blev præsenteret på filmfestivalerne i Venedig og Toronto.

Ifølge den amerikanske avis The New York Post har opstanden i Scientology betydet, at den Oscar-vindende instruktør Paul Thomas Anderson sammen med sin bror Bob har skærpet deres personlige sikkerhed.

LÆS OGSÅ: L. Ron Hubbard en skruppelløs løgner?The Master er rundt omkring i verden blevet kendt som en film om Scientology. Og Paul Thomas Andersons har ladet filmens hovedperson, den slangelignende charmør og spirende kult-leder Lancaster Dodd spillet af Phillip Seymour Hoffman, være delvist inspireret af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard.

Under en pressekonference i Venedig forud for visningen af filmen sagde Anderson:

Filmens hovedperson har jeg skabt med udgangspunkt i L. Ron Hubbard, og der er mange ligheder mellem miljøet i filmen og scientologernes tidlige alternative behandlingsformer, dianetikken. Jeg ved ikke meget om Scientology i dag, men jeg ved noget omkring, hvordan organisationen startede, og det har jeg brugt som baggrund for filmens karakterer. Jeg kan ikke sige det tydeligere end det.

Phillip Seymour Hoffman, der spiller filmen hovedrolle, er enig.

Det er ikke en film om Scientology. Det er noget andet, har han sagt i et interview til den amerikanske avis Wall Street Journal.

Selvom filminstruktøren påstår, at filmen ikke overordnet handler om Scientology, så har den alligevel skabt vrede blandt scientologerne, og blandt andre stjerneskuespiller og scientolog Tom Cruise har ifølge britiske The Sun været skeptisk over for filmen.

New York Post skriver, at Scientologys ledere planlægger en kampagne mod The Master, når den på fredag har premiere i USA, og holdet bag filmen har øget sikkerhedsforanstaltningerne.

Filmen har fået rosende ord og gode anmeldelser med på vejen og bliver vist i de danske biografer fra den 3. januar 2013.

fJ1O1vb9AUU