Scientology tilbyder aboriginals livsfarlig afvænningskur

I Australien er de indfødte aboriginals' rusmiddelafhængighed at stort samfundsmæssigt problem. Her ses tre aborinals der kalder sig Paven, Borgmesteren og Bossen. De sidder med et spil kort i Redfern, en bydel i Sydney, der hovedsageligt er befolket af aborignals. Foto: Kristian Brasen

Efter alvorlige advarsler fra det australske sundhedsministerium trækker Scientology deres afvænningsterapi tilbage

Det lyder umiddelbart meget tilforladeligt og solidarisk. En gruppe frivillige fra Scientology tager rundt i de fjerne egne i Australien for at opsøge alkoholiserede aboriginals (indfødte australiere). Ifølge avisen Daily Telegraph tilbyder de afvænningskure og terapi og deler foldere ud, hvor der står Answers to Drugs (svar om rusmidler).

Afvænningsprogrammet, der blev udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, er ifølge egne kilder baseret på eksakt teknologi og den eneste vellykkede kur i hele verden mod narkomani og alkoholisme.

Men da de frivillige, med præsten Kevin Chapman i spidsen, slog sig ned i en park i Tennant Creek i Northern Territory og fortalte de lokale aboriginals om deres afvænningsprogram, anede en oversygeplejerske på Tennant Creek Hospital uråd. Hun kontaktede regeringen i Northern Territory og advarede om, at afvænningsprogrammet var farligt og muligvis dødbringende for nyrepatienter (som der findes mange af i Northern Territory).

Ifølge Scientologys foldere er kuren, der kaldes drug bomb (narkobombe), sprængfyldt med vitaminer og mineraler og har lynhurtig virkning. Imidlertid kan den angribe mavesår. Derfor rådes man til at tage tabletter med aluminiumhydroxid, hvilket skulle lindre eventuelle ubehag og bivirkninger i nervesystemet. I folderen anbefales det også, at man indtager en drik med kalcium og magnesium for at modvirke abstinenser.

Men Sundhedsministeriet er foruroliget og advarer om, at denne kur kan have fatale konsekvenser for dialysespatienter, da det kan forårsage fosfatmangel hos patienter, der i forvejen er svækkede.

Hospitalet i Tennant Creek kontaktede Chapman og anmodede om, at han ikke delte flere foldere ud og at han ikke ville udføre sin advænningsterapi.

Sundhedsministeren i Northern Territory, Kon Vatskalis, har reageret ved at kald Scientologys foldere for fuldstændig uansvarlige.

Scientology, der har brugt aboriginals til at gøre reklame for kirken i dagbladene, er nu på tilbagetog. Landsformand for Scientology, Vicki Dunstan, udtaler, at Scientology ikke vil bringe nogle dialysepatienter i behandling, og at de nu tilbagekalder alle deres publikationer om afvænningskuren. Desuden oplyser Dunstan, at patienter bør spørge en læge til råds, inden de forsøger sig med kuren.