Se Martin Luther Kings bedste taler

Talen, I Have a Dream, holdt Martin Luther King i forbindelse med en stor borgerrettighedsmarch i Washington. Foto: Charles Harrity/ AP/ ritzau.

Den 4. april 1968 blev den amerikanske borgerrettigheds-forkæmper Martin Luther King blev myrdet. Her kan du se videoer af hans vigtigste taler

Lige rettigheder for alle mennesker, uanset race, var målet for Martin Luther King, der blev myrdet den 4. april 1968.

Amerikaneren, der viede det meste af sit liv til arbejdet mod raceopdeling i USA, fungerede også som præst i en baptistkirke. Fire år før sin død fik han tildelt Nobels fredspris. På det tidspunkt var han den yngste modtager af prisen nogensinde.

Martin Luther Kings drømme og visioner

Den 28. august 1963 holdt Martin Luther Kingsin nok mest kendte tale, I Have a Dream, hvor han gjorde rede for sine drømme og visioner om et uopdelt samfund. Talen holdt han i forbindelse med en stor borgerrettighedsmarch i Washington.

Luther King var krigsmodstander

Martin Luther King var modstander af Vietnamkrigen, og i en tale den 4. april 1967, Beyond Vietnam: A Time to Break Silence, taler han imod USA's imperialisme og undertrykkelse af andre folkeslag.

På bjergtoppen

I den sidste tale Martin Luther King holdt, I've Been to the Mountain Top, forudsagede han på nærmest profetisk vis sin død. I den stærkt følelsesladede tale giver han udtryk for, at han har set det forjættede land, og at han ikke er bange for at dø. Dagen efter bliver han skudt.